Skupština: Najplaćeniji Nataša Mićić, Gordana Čomić i Čolaković, najštedljiviji Popović, Senić, Rakonjac…

Skupština: Najplaćeniji Nataša Mićić, Gordana Čomić i Čolaković, najštedljiviji Popović, Senić, Rakonjac…

2 maja 2013

SkupstinaSRBStatistika Skupštine Srbije, kaže da je poslanica LDP Nataša Mićić, najplaćenija sa primanjima od 2,6 miliona dinara, prenosi B92. „Najštedljiviji“ su bili poslanici Vesna Rakonjac (SNS), Nenad Popović (D S S) i Aleksandar Senić (DS) budući da iz skupštinskog budžeta nisu primili ni dinar na ime plate.

Na putovanja najviše su potrošili poslanici D S S i SNS Miloš Aligrudić i Dragan Nikolić – Aligrudić, koji je i predsednik skupštinskog Odobra za spoljne poslove, na putovanja u inostranstvo u prošloj godini potrošio je oko 1,2 miliona dinara, dok se Nikolić izdvojio po najviše novca potrošenog na putovanjima u zemlji – 778.433 dinara.

Posle Nataše Mićić, pojedinačno najviše je „inkasirao“ poslanik PUPS Momo Čolaković i to 2,59 miliona dinara i poslanica DS Gordana Čomić 2,57 miliona.

Kada je reč o šefovima poslaničkih grupa statistika kaže da je najviše zaradio šef poslanika NS Miroslav Markićević i to 2,27 miliona dinara, potom šef liberala Čedomir Jovanović 2,23 miliona, pa šefovi naprednjaka i socijalista u parlamentu Veroljub Arsić (2,2 miliona) i Branko Ružić (2,18 miliona).

Među onima koji su na čelu poslanickcih klubova, najmanje su zaradili Borislav Stefanović (DS), Milorad Mijatović (SDPS) i Dragan Marković (JS), svi po 274.282 dinara, a reč je o paušalu.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanovć ostvario je zaradu od 1, 27 miliona dinara.

Međutim, kada je reč o računima za mobilni telefon jedino je bivša predsednica parlamenta Đukić Dejanović imala troškove telefoniranja na račun parlamenta i to 30.000 dinara, dok parlament za sada nije snosio troškove telefoniranja aktuelnog predsednika Stefanovića.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *