NAJPOPULARNIJA APOTEKA U BEOGRADU: Red za lekove!

NAJPOPULARNIJA APOTEKA U BEOGRADU: Red za lekove!

19 новембра 2014

bg-Apoteka-04-1811-2014_620x0Po kiši, snegu, na temperaturi od plus 40 i na minusu, ispred jedne apoteke u Sinđelićevoj ulici na Vračaru, nedaleko od Kalenić pijace, svakodnevno od ranih jutarnjih do kasnih večernjih časova u redu strpljivo čeka nekoliko desetina sugrađana. Prema tvrdnjama Beograđana, razlog je samo jedan – ovde su najjeftiniji lekovi u gradu.

Nedaleko od Kalenić pijace, u maloj sporednoj ulici sivilo kišnog dana u utorak je rezbijala kolona raznobojnih kišobrana. Iza njih, skriva se mala apoteka sa cenama u proseku nižim za 17 odsto u odnosu na druge državne i privatne ustanove u prestonici.

– Dolazim ovde redovno, od prvog dana kada sam čula da su cene tako niske. Živim u blizini i nije mi daleko, ali moje prijateljice dolaze i sa Novog Beograda – priča Divna Dluhi, penzionerka sa Vračara.

U redovima najčešće možete sresti penzionere.

– Dolazim zbog lekova za suprugu. Nedavno sam čuo da ovde njen lek košta 7.300 dinara, umesto 9.000, koliko je na drugim mestima. Najpre mi je bilo neverovatno da je tako jeftino, a onda sam shvatio da ću kupujući ovde svaki šesti mesec lek praktično dobijati besplatno – priča Miloš.

Sve je počelo pre osam godina, kada je apoteka otvorena, a vest o jeftinim lekovima brzo se proširila.

– Bile smo kod dermatologa i ona mi je preporučila da dođemo ovde. Krema za lice, koju koristim već godinama, danas je snižena čak 37 odsto. Za toliku razliku mi nije teško i da po kiši sačekam pola sata, dok dođem na red – priča studentkinja Marija Jokić.

Ako budete imali sreće, čekaćete samo od pet do deset minuta, ali se nemojte nadati da nećete stajati u redu jer ovde niko nije prošao bez čekanja, pa ni prvi kupci, koji svoj red ujutru zauzimaju i pola sata pre otvaranja!

OKAČENE I KLUPICE ZA ĆASKANjE

ISPRED ove nesvakidašnje apoteke, neki čekaju lekove za sebe, ali i za bolesnog bračnog druga, komšiju, prijatelja.

Osim uštede, mnogi ovde dolaze i da podele muku sa svojim vršnjacima. Kad su im vremenske prilike naklonjene, zateći ćete beogradske penzionere kako ćaskaju na klupicama, okačenim o spoljni zid apoteke.

VREĐALI I PRETILI ADVOKATIMA

UPRKOS pričama sugrađana da je ljubazno osoblje apoteke dodatni razlog zbog koga dolaze ovde, ekipa „Novosti“ doživela je neprijatnost nakon ulaska u ovu ustanovu.

Vlasnik apoteke dao nam je dozvolu da fotografišemo objekat i pričamo sa osobljem, ali nakon njegovog odlaska krenule su uvrede. Zbog velike gužve ili iz nekih ličnih razloga, zaposleni su pretili advokatima i vređali novinare.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u