Najpoznatiji srpski džeparoš u svetu (VIDEO)

Najpoznatiji srpski džeparoš u svetu (VIDEO)

14 maja 2014

Bora milojkovicUbedljivo najpoznatiji lopov iz Srbije koji je svojevremeno postao svetska zvezda, zaradio međunarodnu slavu i ogroman novac zove se Bora Milojković, u svetu poznatiji pod umetničkim imenom “Borra Kralj Džeparoša”. On je živeo polovinom 20. veka i svoju veliku slavu koju je stekao duguje predstavama u jednom od najpoznatijih evropskih cirkusa, švajcarskom “Circus Knie”.

Specijalnost mu je bila veština da gledaocu koga izvede na binu ukrade novčanik iz džepa, koji bi se nakon toga pojavio u džepu drugog posmatrača predstave na drugoj strani cirkusa! Pored toga, mogao je da sagovorniku skine sat s ruke, tregere s pantalona i naočare s nosa, a da to on uopšte ne primeti.

On je ovu tačku usavršavao i doveo je do perfekcije. Ubrzo, njegovu moć su primetili i policajci iz britanskog Skotland Jarda, pa su ga unajmljivali da im održi predavanja o tehnikama džeparenja.

Od ovog posla uspeo je da zaradi pristojnu sumu novca, kojom je kupio celu ulicu u Gracu u Austriji, koja se i danas zove “Borraweg”.

Pogledajte Borru u akciji:

Od Bore ovaj “zanat” je uspeo da nauči njegov sin, koji je nastavio tradiciju. Njegovo umetničko ime je Čarli Bora, koji i pored toga što nastupa u predstavama širom sveta redovno savetuje austrijsku i švajcarsku policiju.

Pogledajte jednu od njegovih predstava kao i predavanje koje je održao policajcima:

(Telegraf)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *