НАЈСРАМНИЈА ОПТУЖБА ПРОТИВ СРБА!

НАЈСРАМНИЈА ОПТУЖБА ПРОТИВ СРБА!

27 јануара 2020

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи написао је данас на својој страници на Фејсбуку да Србија и даље „негира злочине“ који су проузроковали „балкански холокауст“ у Босни и Херцеговини и на Косову.

„Kосово се данас придружује сећању на жртве Холокауста, геноцидног и монструозног злочина који је престравио цео свет. Након Другог светског рата мислило се да ће патње милиона окрутно убијених људи Холокауст претворити у непоновљив злочин за човечанство. Али идеју и напоре за истребљењем људи и етничких група наставио је српски режим у Босни и Херцеговини и на Kосову. Масакри и етничка чишћења наликују онима из Другог светског рата. И, нажалост, Србија и данас негира злочине који су проузроковали ’балкански холокауст‘ у овом делу Европе“, написао је Тачи.

Он је на Међународни дан сећања на жртве Холокауста провокативно написао да се мислило да се Холокауст неће понављати, али да су напори на истребљењу људи настављени.

Недуго затим уследила је реакција директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, који је оценио да је Тачи показао „врхунски неукус и нецивилизованост“ тиме што је у јавну комуникацију покушао да уведе термин „балкански холокауст“, упоредивши Србе са нацистима, а Албанце са Јеврејима.

„Тачи је признао да њему и његовим политичким истомишљеницима није стало ни до жртава ни до њихових породица, већ да су му жртве и људска патња само још једно од средстава за јефтино политичко поентирање. Господине Тачи, нека Вас је срам!“, истакнуто је у саопштењу.

У саопштењу се наводи и да ништа не може да се пореди са страдањем јеврејског народа у Другом светском рату, па ни страдања током сукоба на подручју бивше Југославије.„Уместо што скрнавите сећање на јеврејске жртве у Другом светском рату, могли бисте да се позабавите суочавањем са сопственом ратном и злочиначком прошлошћу и објасните како је могуће да се на територији на којој обављате функцију председника привремених институција самоуправе систематски уништавају докази и убијају сведоци злодела терористичке ОВК“, стоји у саопштењу.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    koja vaška ali to prosipanje pljuvačke više ne prolazi:)ZNA se sve i za njih i za crnokošuljaše iz lijepe.Niskost i užas zločina koji su počinile te dve mafije nad nama Srbima, Jevrejima, Romima, sopstvenim sugradjanima i drugima spada u dosada najgrozomornije i najzverskije dokumentovane masovne užase u pisanoj istoriji sveta,jedino po tome će ih pamtiti, a u laži su kratke noge:)

  2. Gardista says:

    Ma samo Srbi su krivi za sve a oni sto su klali sa mudzahedinima i vadili organe, progonoli sve Srpsko sa KiM i Bosne...na to se niko ne oglasava pa ni Marko Djuric. Koliko je Srba ostalo na KiM, a koliko je bilo 90 tih, niko ne spominje taj teror i progon!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u