НАЈСТРАШНИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ: “Ако Кијев добије нуклеарно оружје, Русија ће извршити превентивни напад“

NAJSTRAŠNIJE UPOZORENJE MOSKVE: “Ako Kijev dobije nuklearno oružje, Rusija će izvršiti preventivni napad“

26 maja 2023

Ako kijevski režim dobije nuklearno oružje od Zapada, Rusija će morati da izvrši preventivni napad, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Ali onda će to značiti da će na njih stići projektil sa nuklearnim punjenjem. Postoje nepovratni zakoni rata. Ako dođe do toga (isporuke u Ukrajinu – prim. red.), biće neopһodno izvršiti preventivni napad“, rekao je on novinarima u Vijetnamu, gde je sada u zvaničnoj poseti.On je naglasio da kolektivni Zapad ne shvata verovatnoću takvog scenarija:

„Anglosaksonci misle da se to neće dogoditi. Doći će pod određenim uslovima“, rekao je on.

Medvedev je dodao da je Evropa „poludela“ i da pokušava da svojim odlukama „raspali“ situaciju. SAD, po njegovom mišljenju, „deluju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima“ i zarađuju na situaciji, dok pokušavaju da „unište vekovnog neprijatelja“.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad5 says:

  verovatno da ukro-mafija ima par A bombi nije jasno samo u kom taktičkom obliku...sve što zelenski treba da uradi je da detonira jednu i nema više NATO pakta:)..svako ko u rusiji misli da će ovo proći bez nuklearnog sukoba je vrlo naivan...nadam se da ovi u moskvi neće predugo odugovlačiti jer situacija ide sve gore PO NJIH...što duže ovo traje..jasno je da je NATO ušao u rat sa rusijom ne vidim šta tu ima da se još doda..sem mobilizacija evakuacija i ratno stanje u celoj rusiji..a zatim pun nuk.hipersonični udar po celoj koaliciji..nema druge inače će rusija sigurno bit uništena bez mogućnosti na kraju da lansira ili bitno ošteti napadačku koaliciju..U moskvi imaju još najviše god.dana da se smisle šta će da urade..ali ovo je jedini logični strateški potez...ovo što se dešava u ukrajini postaje borba rusije na život i smrt....to se ne igra politički više...strapna je to odluka ali ima situaciaj kadasamo takve odluke mogu da se donesu...a ovo je jedna od njih..rusiju od decidnog poraza i uništenja praćenog masivnim genocidom (min.pola stanovništva)jedino može da spase PRVI uspešan i MASIVNI UDAR po neprijatelju..SVE OSTALO ŠTO MOŽE DA SE DESI JE DALEKO GORE PO RUSIJU...

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

  Braćo Rusi, krajnje je vreme! Vidite da sve, neminovno, klizi u majčinu... Zveknite posred pirgavog nakota, al’ muški, da im pege pootpadaju.

 3. Independent says:

  Kako mali Djokica misli da se vodi rat. Nuklearni rat je kraj sveta. Ne postoji ograničen, preventivan, mali nuklearni rat. 7000 Atomskih bombi Amerike, 1000 Atomskih bombi Velike Britanije, Francuske Izraela, i 7000 Atomskih bombi Rusije unisti e ceo svet do zadnjeg coveka zivotinja i biljke. Ako neko baci samo jednu bombu onaj drugi ce baciti sve odjednom. Nema malog atomskog rata. Sve ili nista. Rusija je svakako gotova. Politicki, ekonomski, vojno. Gradjanski rat u Rusiji je zagarantovan, kao reakcija na vojni poraz u Ukrajini i pogibiju stotina hiljada vojnika. Rusija danas nije ona od pre 80 godina. To je nova generacija. Slom Rusije posledicno ce izazvati i raspad srbijeTo je tako sigurno. Bez velikog brata granica srbije je ona koju je i dobila 1878 na Berlinskom kongresu.

 4. persida says:

  A sto biste napali Ukrajinu, a ne one koji joj salju oruzje i huskaju je na vas? Rusi su prolupali. Ne smeju da napadnu Zapad, nego terorisu ukrajinsku decu.

 5. persida says:

  "Preventivni napad" bi u dobroj meri ozracio i samu Rusiju. Ameriku bas nimalo. Pa, da li je moguce da su Rusi toliko glupi. Nisu glupi, nego su se prodali, od 1917. pa do danas duvaju u istu tikvu.

 6. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

  Ti si, trandžo, neviđeni retard.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *