НАЈСТРАШНИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РУСА: Побринућемо се да нам Украјина никада више не представља претњу

NAJSTRAŠNIJE UPOZORENJE RUSA: Pobrinućemo se da nam Ukrajina nikada više ne predstavlja pretnju

8 februara 2023

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da će se ta zemlja pobrinuti da joj Ukrajina nikada više ne predstavlja pretnju, njenim saveznicima i ruskoj kulturi, prenose „RIA Novosti“.

„Potrudićemo se da nikada u više, u budućnosti, sa teritorije Ukrajine ne dođe pretnja ni Rusiji, ni njenim saveznicima, ni ruskoj kulturi, ni ruskom jeziku. Nikada više neće biti veličanja Hitlerovih saučesnika koji su pobili stotine hiljada Jevreja, Rusa, Poljaka i Ukrajinaca. I to bi trebalo da bude osnova za sporazume“, rekao je Nebenzja danas na sednici Saveta bezbednosti.Prema njegovim rečima, „plan koji je predložio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je neostvariv“.

„Takozvana formula Zelenskog je samo ismevanje koncepta mirovnog plana“, naglasio je on.

Početkom novembra, Zelenski je najavio mirovni plan koji se sastoji od deset tačaka. Među njegovim predlozima su: obezbeđivanje radijacione i nuklearne bezbednosti, prehrambena i energetska bezbednost, oslobađanje svih zatvorenika, obnavljanje teritorijalnog integriteta, povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava, povratak pravde, suzbijanje ekocida, sprečavanje eskalacije, popravljanje kraj neprijateljstava.

Zapad nije osudio Ukrajinu zbog upotrebe hemijskog oružja

Ruski zvaničnik je istakao da predstavnici zapadnih država na sastanku Saveta bezbednosti UN nisu osudili Kijev zbog upotrebe hemijskog oružja.

„Pre neki dan se u ukrajinskim vestima pojavio snimak kako su Oružane snage Ukrajine upotrebile hemijsko oružje. Iako su se još juče u ovoj sali naši bivši zapadni partneri tukli u prsa i izjavljivali da nikome neće dozvoliti upotrebu hemijskog oružja, ne sumnjamo da će ignorisati ovaj još jedan zločin režima Zelenskog. Takvi su dvostruki aršini“, naglasio je Nebenzja.

Kako je dodao, upravo se to i dogodilo, jer nijedan predstavnik zapadnih zemalja se nije dotakao ove teme.

Ipak, juče je Savet bezbednosti UN održao sastanak o sirijskom hemijskom dosijeu, na kojem su zapadni predstavnici optužili „režim Bašara el Asada“ za upotrebu hemijskog oružja i kršenje Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Rusiaj ce se "pobrinuti" aosnova su "pregovori". A "najstarsnije upozorenje" Budalastina

  2. Braram says:

    Moli boga da se N bobice ne aktiviraju u sredozemnom more I lamansu Pa cemo plivati kao male ribice Budalo ne sluti Zlo

  3. Gagi says:

    NIKADA zapad nije napravio ovakvo sranje kao danas. Vrlo su bili pametni i cuvali se od nezeljenih efekata koji mogu da im skode. OCIGLEDNO je, danas su se rasformirali i nema vise centralne uprave Sv, Petra. Otisao im je duh na sve moguce materijalne pogodnosti. Dobro, to rade tamo neki njihovi izrodi, koliko je inace potrebno miliona da bi Vam vera bila cvrsta i postojana. Koliko je potrebno milijardi da bi bili zadovoljni a da i dalje zagovarate skromnost svojim mentalnim slugama i "veru". Auhhhh, nadam se da ce pravoslavna mecka da spasi svoje mecice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *