НАЈВЕЋА МОГУЋА ПРОВОКАЦИЈА! НАТО ПРЕШАО СВЕ ГРАНИЦЕ: Чека се одговор Русије!

NAJVEĆA MOGUĆA PROVOKACIJA! NATO PREŠAO SVE GRANICE: Čeka se odgovor Rusije!

31 oktobra 2019

NATO ne smatra da je moguće voditi „normalan“ rad sa Rusijom sve dok Moskva „ne promeni svoje ponašanje“ na svetskoj areni, navodi se u saopštenju Komisije između Ukrajine i NATO-a odobrenoj u Kijevu.

Vojni blok je saopštio da su za uobičajenu saradnju potrebne „konstruktivne promene u ruskim postupcima“. Alijansa je posebno pozvala Moskvu da „preda kontrolu nad Krimom Ukrajini“, nazivajući ponovno ujedinjenje poluostrva s Rusijom „nezakonitom aneksijom“.„Osuđujemo tekuće i obimno nagomilavanje vojne moći Rusije na Krimu, što je deo većeg modela ruske agresije u regionu“, navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Krim je ponovo postao ruska regija nakon referenduma koji je tamo održan u martu 2014. godine, na kojem je 96,77% krimskih glasača i 95,6% stanovnika Sevastopolja glasalo za prisajedinjenje Rusiji. Krimske vlasti održale su referendum nakon državnog udara u Ukrajini u februaru 2014. godine. Ukrajina i dalje Krim smatra svojom teritorijom, ali „privremeno okupiranom“.

Rusko rukovodstvo je više puta saopštilo da su stanovnici Krima demokratski i u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN-a glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Prema rečima predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „u potpunosti zatvoreno“.

Moskva je navela da je raspoređivanje oružanih snaga na Krimu suvereno pravo Rusije.

Poslednjih godina Rusija saopštava o aktivnostima NATO-a na svojim zapadnim granicama bez presedana. NATO proširuje svoju inicijativu i naziva je „odvraćanjem ruske agresije“. Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog nagomilavanja snaga saveza u Evropi. Portparol predsednika Dmitrij Peskov ranije je rekao da Rusija nikome ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemariti akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

(Vostok.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. radmila says:

    Smijurija. Kleknite Rusi da vas uzjasemo i tako cemo "normalizovati rad". E pa nacekace se.

  2. milorad2 says:

    Ma NATO vode birokrate, i korumpirani poluludi generali sa prevashodno političkim a ne vojnim interesovanjima,koje su šutnuli tamo da im ne zagadjuju nacionalne generalštabe. Lepa plata i može da prdi protiv rusije za te pare koliko hoće.TO je NATO i kada ne bi postojala realna opasnost od nuk.rata stvarno bih voleo da ti generali i ta administracija NATO-a povede svoju "pobedničku" super vojsku na rusiju.TAKO BI IH RAZVALILI RUSI DA BI TO SMEŠNO BILO I TO U PRVIH 72h sukoba.Na žalost ta demonstracija koja bi zaista bila zabavna ne vredi ni jednog života nekog ruskog vojnika ili gradjanina i stvarno se nadam da ipak ovi kokosi iz NATO uglavnom samo glaame da zarade žestoke plate dok još mogu da ih primaju.Ta organizacija broji poslednje dane i uskoro će početi da se osipa jer je jasno da ne služi nikome sem grupi korumpiranih profitera.

  3. Velika Metla says:

    Rusija ne treba UOPŠTE da odgovori ovim retardima,jer se tako samo spušta u njihov brlog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *