НАЈВЕЋА ПОБЕДА АСАДОВЕ АРМИЈЕ: Ослобођен Хомс, џихадисти беже (ВИДЕО)

NAJVEĆA POBEDA ASADOVE ARMIJE: Oslobođen Homs, džihadisti beže (VIDEO)

11 decembra 2015

Syrian-arab-army 35Regularna Sirijska armija u potpunosti je preuzela kontrolu nad svim delovima Homsa. Kako prenosi AFP, odlazak pobunjeničkih i ekstremističkih trupa iz Homsa simbolična je pobeda za Siriju.

Sirijska vojska postpeno je preuzimala područja u Homsu iz ruku pobunjeničkih grupa, dok na kraju grad u potpunosti nije oslobođen.

Odlazak pobunjeničkih i ekstremističkih grupa iz Homsa pozitivan je korak za sirijsku vladu, naročito u trenutku kada međunarodna zajednica nastoji da dođe do smene vlasti u Siriji i predstojećih pregovora koji će se uz posredovanje Rusije i SAD-a održati u Njujorku.

Poslednji uspesi sirijske vojske ulivaju nadu da će u Siriji zavladati mir i dobar su pokazatelj da sirisja vojska ima potencijal da se bori sama protiv neprijatelja i bez pomoći stranih zemalja.

Nakon preuzimanja grada, došlo je do pregovora između preostalih pripadnika „pobunjeničkih grupa“ i predstavnika sirijska Vlade, što je rezultiralo dogovorom da pobunjenici napuste „prestonicu revolucije“, gde su 2011. godine počele prve antivladine akcije.

Pogledajte kako su sirijci „ispratili“ pobunjenike iz ovog napaćenog grada:

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *