НАЈВЕЋА ПОДВАЛА ВАТИКАНА: Византија никада није постојала

НАЈВЕЋА ПОДВАЛА ВАТИКАНА: Византија никада није постојала

10 фебруара 2015

438 Vatican 54Две најпознатије измишљене земље су Недођија, из бајке о Петру Пану и Византија, из бајке о лажираној балканској историји. Држава под именом Византија никада није постојала! Када наша деца уче о томе у школи, то је исто као када би учили о Недођији.

У документима Васељенских и Помесних сабора Хришћанске Цркве не постоји реч Византија. Такође нема ни Констатинопоља ни Византиона ни Византинаца. У месецословима Хришћанске Православне Цркве не постоји ниједан византијски светитељ.

Од 1054. па све до 1557. године, Рим је покушавао да преузме културно наслеђе источног дела Римског царства, односно Новог Рима. Међутим, сви ти напори Рима били су безуспешни. Тада се јавила генијална замисао. Измислиће ново име источном делу Римског царства и назваће га Византија.

Термин Византија или Бизант измислио је немачки “историчар“ Хероним Волф 1557. године, причу је раширио Монтескје и ватикански агенти који су хтели да славу Рима присвоје искључиво за себе.

Та њихова измишљена Византија се за 1.000 и кусур година постојања звала Римско царство, Басилеиа Рхомаион, Рхоманíа, Империум Романум, Романиа, или Рум на арапском. Римско царство је имало двојезични назив латински и грчки и ниједан није био „Византија”. Суседи га нису звали Византија.

На западу, Римски папа је њеног владара звао Император Романиае да не би употребио Император Романум. Арапи су је звали Рум. Сада источни део Римског царства, које је назван Византија, има неку ”своју” византијску историју која ће се писати у 16. и 17 веку, и која се не сме поистовећивати са историјом Римског царства.

Назив Нова Рома треба избрисати из свих националних историја и свих црквених документа и дати му ново име Византион или Константинопољ.

Поставља се питање шта је са српским историјским и културним наслеђем, које је уз помоћ домаћих сервилних историчара измишљеног царства, измењено и усаглашено са новонаписаном византијском историјом. Одговор је једноставан. Српска историја је брисана или усаглашавана са унапред постављеним циљевима Великог изумитеља. Да би писали нову византолошку историју српског народа, сервилни историчари су ћутањем препустили забораву целокупно књижевно и научно наслеђе српског народа.

За њих не постоји Свети српски рукопис – Српско четворојеванђеље, написано на пергаменту на 305 страна, Законоправило Светог Саве, Карејски типик, Дечанске хрисовуље, Студенички типик, Мирослављево јеванђеље и хиљаде старих рукописних књига српског народа разасутих по целој Европи.

Чак су и српски грб са оцилима и српски двоглави орао искоришћени за обележја измишљене Византије, а нас данас следбеници ватикансих историјских обмана убеђују да смо ми та обележја „украли“ од Византије!

Тако је Српско културно наслеђе постало колатерална штета у борби између Новог Рима и Рима, односно Истока и Запада. Први на удару био је Српски календар највећи и најстарији научни споменик српског народа. Уместо њега домаћи сервилни историчари измислили су византијски календар.

Измишљени византијски календар довео је до тога да је Српски календар, највећи научни споменик српског народа пао у заборав и постао само још једна колатерална штета.

Српска Православна Црква чувала је Календар Светог Саве све до 19. века а данас Календар Светог Саве не помиње ни Држава ни Српска Православна Црква.

Одношење рукописних књига, повеља, закона и црквених реликвија била је безочна крађа, присвајање и својатање велике историјске и културне баштине српског народа. Срби су давали предност духовним а они материјалним вредностима. Срби су писали а они односили, јер своје нису имали. Тако се наше бројне најстарије рукописне књиге налазе широм државних и приватних колекција. Почевши од 17. века, велики број историчара пише византолошку историју српског народа а све у складу са задатим циљевима. Када се изброје све историје српског народа које су писали византолози долази се до сазнања да ниједан народ у свету нема толики број измишљених историја као што има српски народ.

(Телеграф.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Mare says:

  Opet nas svi mrze i svi lazu i falsifikuju samo smo mi ogledalo istine. Pa sve sam cuo, ali da neko falsifikuje postojanje drzave koja je vekovima postojala e to samo mi mozemo da kazemo i ostanemo citavi.

 2. Ilija says:

  @Mare, Otkud ti to znas koliko je ta drzava postojala, i kada je ime menjala? Da nisi mozda isao i proucavao svetske biblioteke koje sadrze stare spise, kao sto je npr isao prof. Deretic, i doktorirao u USA na tome? Isti oni koji izmisljaju genocid u Srebrenici, cute u Jasenovcu, ti su falsifikovali i srpsku istoriju. Ako ti izgleda verujes u onu istoriju koja nam se predavala u skolama, po kojoj su Srbi disali na trske u nekim mocvarama iza Karpata. Treba biti kreten pa u to verovati, tako ne zive ni urodjenici u Amazoniji. I onda dosli na Balkan i kroz 100-200 godina gradili velelepne crkve, imali jaku drzavu, pismenost. Treba da ucis srpsku istoriju, imas na YT dosta videa od Dr Deretica. Njega niko od naucnika ne opovrgava, samo neuki i zlonamerni pljuvaci bez argumenata. Tako su nekad i spaljivali naucnike koji su tvrdili da se zemlja oko Sunca okrece, a ne obrnuto.

 3. Mare says:

  Samo se ti Ilija drzi Deretica i uzivaj. Meni ne treba Deretic da objasnjava postojanje Vizantije, a svi Vi njegove pristalice ispadate samo jos smesniji podrzavanjem tog coveka koji je otisao da doktorira istoriju u SAD. Ista ona SAD koju optuzujete da nam falsifikuje istoriju. Pa jer osecate nelogicnost? SAD nam sve unistava, a trcimo tamo da doktoriramo? Ko je ovde lud?

 4. Спира says:

  Маре. То што се ти стидиш да си Србин то је твој проблем. Није само Деретић. Има много других научника који одкривају да је фалсификована и скривана србска историја. Један од највећих фалсификатора је РКЦ, папа и паписти. Треба споменути Стевана Томовића (Докторирао је историју на Институту за националну историју, САД). Запослен је као стручни сарадник на Институту за националну историју. мала напомена Порфирогенови списи су највећи фалсификат. Хрватска бајковита историја се највише ослања на овај фалсификат. Који је писан на штету србске историје. Кад се мало пажљивије читаш видећеш да су Хрвати као нација чак три пута покрштени.

 5. Спира says:

  зашто је мој предходни коментар који сам писао на ћирилици преслојен у латиницу?. Ћирилица је српско писмо а не латиница. Зашто се не поштује моје право да пишем ћирилицом као и на другим форумима

 6. Slobodan Jarcevic says:

  Evo male utehe za srpsku kulturnu bastinu. Vlada RS Krajine u progonstvu i Matica srpska u Dubrovniku - u progonstvu stavljaju na svoja dokumenta godine iz prthriscanskog srpskog kalendara. Ovo je srpska 7523. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u