НАЈВЕЋА ШАМАРЧИНА СРБИМА СВИХ ВРЕМЕНА: Признајте да сте геноцидни ако хоћете у ЕУ

NAJVEĆA ŠAMARČINA SRBIMA SVIH VREMENA: Priznajte da ste genocidni ako hoćete u EU

8 jula 2019

Evropska komisija upozorila je sve izabrane zvaničnike u BiH da ne smeju da negiraju genocid u Srebrenici i sve druge presude međunarodnih sudova.

Komesar za proširenje Johanes Han, odgovarajući na jedno od poslaničkih pitanja, istakao je da “konačna presuda u suđenju Radovanu Karadžiću zatvara slučaj jednog od najtragičnijih događaja u recentnoj evropskoj istoriji”, prenosi Avaz.“Evropska komisija redovno ističe u komunikaciji sa političkim liderima BiH da oni moraju da budu primer u poštovanju odluka međunarodnih tribunala. Naglašavamo da oni treba da se suzdržavaju od bilo kakvih izjava ili dela koja bi mogla pod sumnju da dovedue nezavisnost procesa te da moraju da izbegavaju i osuđuju bilo kakve inicijative koje bi mogle da povećaju tenzije”, naveo je Han.

On je odgovorio na pitanje izaslanika prošlog saziva Evropskog parlamenta za BiH Kristijana Dan Prede, koji je upozorio na stalna nastojanja nekih zvaničnika iz entiteta Republika Srpska koji negiraju genocid u Srebrenici i veličaju osuđene ratne zločince.

“U našoj komunikaciji, ali i dokumentima, jasno je navedeno da u EU nema mesta za one koji koriste retoriku za raspirivanje strasti, a pogotovo za one koji glorifikuju osuđene ratne zločince, na kojoj god strani oni bili. Dalje aktivnosti na produbljivanju pomirenja od ključne su važnosti za proces učvršćivanja mira i stabilnosti u regionu. Sve države moraju da se obavežu i to pokažu rečju i delom da su opredeljene za prevladavanje prošlosti tako što će raditi na pomirenju i rešavanju otvorenih pitanja i u ovoj oblasti mnogo pre nego što uđu u EU”, naveo je Han.

KOMENTARI12 komentara

 1. Miroslav says:

  To se desi kad nacisti vode EU pa umesto da Srbiji isplate odštetu za dva rata, oni lepo optuže Srbe da su Genocidan narod. Nadam se ds je svima jasno da oni Srbe ne žele u EU. Tražiti hitno ujedinjenje sa Rusijom i onda ga mogu poduvati.

  • Ivana says:

   Eto konačno poniženje Srba do bola a Vučić i dalje Evropa nema alternativu...., plaćeniče idi kod svojih i ostavi Srbe i Srbiju koju si skoro dokusurio uz ovaj naš kukavički narod koji samo ćuti.

 2. Orthodox says:

  ... a pogotovo za one koji glorifikuju osuđene ratne zločince... Nasera Orića, Hašima Taćija, Ramuša Haradinaja i Ante Gotovinu koji su glorificirani u Evropskoj Uniji

 3. rajko says:

  Znaš šta, hane! Priznaj da si idiot, kreten, svinja i magarac, ako hoćeš da dobiješ porciju fekalija. U suprotnom ič!!!

  • Cetnik says:

   Mongerini gadu smrdis na pomadu! A ti Hanu svinjo sto smrdis na vino.

 4. Uskok says:

  Ne seti se evropa da nekoga osudi za 750.000 neljudski masakriranih Srba u Jasenovcu. A niko ne pominje još 13(trinaest) z v a n i č n i h koncentracionih logora u prošloj ndh, pored Jasenovca, Stare Gradiške,... ?! I još stotina anonimnih stratišta... Golubnjača?! Koliko li je još stotina hiljada bezimenih pravoslavnih duša uzela otrovna mržnja katolička? Jer, spas je bio samo =pokatoličenje. Narod, masakriran, proteran, bombardovan uranijumom proglasiti za genocidni, naravno unikatna ideja. Najbolji vicevi nisu smešni.

 5. Orthodox says:

  Srbija i da bi izpunila sve EU uslove, koje nikada i ne treba da pokuša da izpuni, opet će je blokirati na prokletom putu lažne imperije EU. Zato pamet u glavu i menjajmo kurs prema Istoku, jer sva tehnika, tehnologija, kompjuterizacija, nova vojna naoružanja, robotizacija i veštačka inteligencija dolaze sa Istoka a ne sa zapada. Zapad je duhovno mrtav, bez para, izmanipulisan i spreman na gradjanski rat koji u narednih 5-10 godina treba da se desi, sličan onome koji smo mi na ovim prostorima doživeli 90' godina. Srbiju krive za razpad SFRJ ali Srbija će definitivno biti krivac razpada EU jer će se zbog Srbije probuditi i ostale zemlje kada budu videle da zapadni mehanizam umire i da dupli standardi ne mogu više da funkcionišu. Migranti koji dolaze u EU, dolaze da osveste Nemački, Francuski i Engleski narod, neće uspeti milom, pa će krenuti silom da menjaju pravila u evropskom dvorištu, kad tome dodamo još žute prsluke, grčku pljačku od nemačke u drugom svetskom ratu u perijodu ulazka grčke u EU, italiju koja ne želi migrante i suprotstavlja se nemačkoj, višegradsku četvorku koja odbija poslušnost brisela, itd... To će dovesti do katastrofalnih posledica po EU. Englezi su podmuklo učutali jer i njih čeka potop ostrva koji će morati da napuste... Zato Srbijo kreni putem svile i putem transibirske železnice jer ćeš u Briselu i Berlinu biti dočekana na nož kao i uvek...

  • Nikola Sukno says:

   Tako je Orthodox, svaka Ti je zlatom zalivena.

 6. Milan says:

  Anglocionisti, sa njima u paketu je i EU, čuvaju svoju pobedu nad nama. Da je ni slučajno ne bi izgubili, a i to sve više postaje moguće, ucenjuju na osnovu naše orjaentacije ka članstvu u EU i mašući EU šargarepom.

  • disi says:

   Dali ce ikada neko od njih otici na Pravoslavna Stratista i Groblja u Podrinju ili Jasenovcu. Znaju oni dobro da ako posete ova mesta da je to ravno priznanju zlocina. To je zapadnjackim politicarima zabranjeno iako nisu svi fasisti.

   • persida says:

    Bogami su SVI oni mnogo gore od fasista, ljudska govna.

 7. Drago says:

  Sve sami Vučićevi prijatelji Srbije. Zna čovek da bira prijatelje za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *