НАЈВЕЋИ ФАВОРИТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ ПОКАЗАО ЛУДИЛО: „Победили смо последњи фашизам у Европи – Србе“

NAJVEĆI FAVORIT ZA PREDSEDNIKA HRVATSKE POKAZAO LUDILO: „Pobedili smo poslednji fašizam u Evropi – Srbe“

16 decembra 2019

Kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro izjavio je da NDH nije bila samo fašistička tvorevina, iako istorijske činjenice kažu da je jeste.

On je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kazao da je tačno da se pozdrav „Za dom spremni“ koristio u NDH, ali i da se kao platežno sredstvo koristila kuna, a da je himna bila „Lijepa naša domovino“.– Istorijske činjenice kažu da je bila. Ali nije bila samo to. Pitaju me često šta mislim o pozdravu “Za dom spremni”. Tačno je i to da je u Domovinskom ratu postojala jedinica HOS-a kojoj je pozdrav bio „Za dom spremni“, da je tu insigniju na svojoj ruci nosio i moj kum dok je branio demokratsku Hrvatsku. To su različiti istorijski konteksti, što je, uostalom, na neki način priznao i Ivica Račan kad je dopustio legalizaciju HOS-ovih insignija – rekao je Škoro za Slobodnu Dalmaciju.

Govoreći o plakatima na ćirilici koje je postavilo Srpsko narodno veće, Škoro je rekao da plakati mogu biti napisani i na svahiliju, ali da je pitanje odakle novac za te plakate.

– U ovo doba godine, a pogotovo kad su izbori, mesto za plakat je jako skupo. Ja to dobro znam zato što, za razliku od Pupovca, plakate plaćam iz svog džepa. Meni je neprihvatljivo da pripadnici srpske manjine u pojedinim delovima Hrvatske žive strašno loše, a SNV troši ogroman novac, i to dobijen iz budžeta, na plakate koji valjda treba da posluže kao provokacija – rekao je on.

Upitan da li mu smeta koalicija HDZ-a i SDSS-a, Škoro je rekao da mu smeta etnobiznis.

– Smatram da u demokratiji niko ni na koji način ne bi smeo da bude privilegovan ni diskriminisan. Pupovac hrvatske državljane deli na „naše“ i „njihove“. To je recidiv velikosrpske agresije – rekao je Škoro.

On je ponovio i da bi, da ima zakonski osnov za zabranu, pokrenuo pitanje zabrane SDSS i bilo koje stranke.

– To je stvar odlučnosti i odgovornosti. Odluku o zabrani na kraju donosi Ustavni sud. Pupovac je svojim izjavama destabilizovao ustavnopravni poredak. Nedopustivo je u 21. veku Hrvatima konstantno na nos nabijati prošlost i stavljati nas u kontekst fašizma. Dokle to? Pa upravo su Hrvati pobedili poslednji fašizam u Evropi – velikosrpski fašizam – rekao je Škoro.

(Fonet)

KOMENTARI40 komentara

 1. Ivana says:

  Bravo to je hrvat ustaša Škoro posvvetio svim srpskim komunistima i partizanima kojima u ustaše uvek bili a i danas su braća. Svim glupim Srbima koji prizivaju Jugoslaviju grobnicu srpskog naroda. Posvetio je i svim srpskim titinim generalima koji su srpske fabrike prebacili u Hrvatsku i Sloveniju. Posvetio je i partizanima koji su srpsku Baranju i zapadni srpski Srem poklonili svojoj "braći" hrvatima. Posvtio je to i ustaškoj petoj koloni u Srbiji koja nekažnjeno Srbiju uništava iznuta. Šta ono reče neki dan srpska ustaškinja Biljana Srbljanović da smo mi Srbi genocidni i zločinici? A izdajnički proustaški vrh Srbije ćuti, ććutali su kad su Hrvati izbacili Šaranovića iz igre za Kraš samo zato šta je Srbin. Ćute i kad uvoze ustaško smeće od hrane, njihov duhan, prodaju im srpske njive i preduzeća i ĆUTE. Sve je to normalno za izdajnike koji vode Srbiju ali zašta ćuti ceo kukavički srpski narod, zašto?

  • Portopranco says:

   Dakle,glavni favoriti za predsjednika tzv.NDH su mafijašica,ludak i manijak.E bravo,tako i treba kad je tzv.NDH u pitanju.

  • Kataklizma says:

   Kako je moguce da mi Srbi nemamo taj dert za nacionalno kao konvertovani Srbi koje mnogi nazivaju "krvatima" kromanjoncima??? Kako je to moguce?? Ja imam samo jedan odhovor: kromanjonci biraju na celo takve ljude a mi biramo lose karaktere. Na celu Srbije jos nije bio nacionalista. Kako je to moguce. Ustav treba promijeniti i napisayi da je Srbina drzava Srba. Kopirati ustav kromanjonaca. Od toga sve pocinje. I kaznjavati zatvorskim kaznama Srbljanivicke, Zajovicke i Ostalo smece

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Slažem se potpuno.Srbija mora biti određena kao država Srba.Sve moderne evropske države su države nacija.Nacije su te koje stvaraju države,a ne stvaraju ih nikakvi bezkorenski apatridi.Niko ne brani pripadnicima drugih etničkih skupina da ravnopravno sa Srbima žive u Srbiji i uživaju sva prava,ali Srbija mora ustavno biti određena kao država Srba.To je pravilo svuda u Evropi.To je nešto sasvim normalno.

  • persida says:

   Narod se predao i ne zanima ga vise nista. Narod je prigrlio smrt, to pokazuje stopa nataliteta u Srbiji. Samo rat bi mogao da probudi uspavane Srbe, svaka druga politika je samoubilacka.

  • Vladimir says:

   Potpuno tacno i vrlo precizno.Svaka cast.

 2. deda mraz says:

  supak jedan dobili ste tu nakazu od drzave zahvaljujuci komunistickom fasizmu koji vas je maksimalno cuvao i u ime Srba ko fol sa vama ratovali.

 3. Kulak says:

  Prvi i zadnji fašizam u Evropi je hrvatski fašizam.Ujedno je hrvatski fašizam najdivljiji,najprimitivniji i najokrutniji.Samo su hrvatski fašisti ustaše imali konc-logore za decu.Ako to Škori nije poznato,neka pita svoju ženu Srpkinju.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Škoro? Njegovi su pokatoličeni Vlasi iz Hercegovine.Naselili su ih nakon pokatoličenja u okolinu Imotskog i pretvorili u nekakve hrvate iako oni u etničkom smislu sa hrvatima nemaju apsolutno nikakve veze.Za vrijeme 2.svjetskog rata ante pavelić ih je naseljavao na imanja poklanih Srba u Slavoniji.Kasnije su bili najsvirepiji ustaški koljači u Jasenovcu.

  • Ivana says:

   Šta Ante Pavelić pa tito je te sve ustaše ostao u srpskim kućama. Plus posle rata hvalio mi se čovek kako je tito ustaše iz njegovog sela iz Like naselio u Borovo selo među Srbe da im padne udio u stanovništvu. Tako je titek svojim Hrvatima uz pomoć srpskih generala njegovih dupelizaca poklonio srpsku Baranju i zapadni Srem. Da ne govorim da ta smeća partizanska nisu tražili bar autonomiju za Krajinu a znali su podeliti našu Srbiju bagra.

   • Portopranco says:

    Istina je da je josip broz stanovništvo u ustaškim selima čuvao kao oko u glavi.Moj djed, Srbin iz Benkovca i borac 19.sjevernodalmatinske udarne brigade, pričao mi je da su se Srbi iz Ravnih Kotara na kraju 2.svjetskog rata kao veliki pobjednici htjeli osvetiti hrvatima u susjednim selima koji su izvršili strašne masakre nad Srbima u Sjevernoj Dalmaciji, ali su im partizanski rukovodioci poručili da je josip broz to zabranio.Ustaše i stanovništvo u ustaškim selima Pridraga,Poličnik,Čirjaci,Lisičić,Škabrnja i Nadin niko nije smio ni pipnuti iako su im ruke bile krvave do laktova.Te ustaške zvijeri su 1991.puštene s lanca, pa su Srbi za svoju naivnost i podložnost josipu brozu platili skupu cijenu.

    • Karital says:

     A di su te ustaše počinili zločine po Dalmaciji?Nabroji sela koja su popali da se zna?

     • rade says:

      u knjizi KOSOVSKA NARODNA ČITANKA-DALMATINSKO KOSOVO, 1989. OBJAVLJEN JE DELIMIČAN popis pobijenih Srba (po imenu i prezimenu)u Dalmaciji. Baljci 50, Bio9vičino selo 150, Biočić-Kanjani-Kosovo 247, Bjelina 52, Bratiškovci 254, Bribir 97, Vođenica 120, Dobropoljci 81, Drniš 70, Đevrske 157, Kistanje 225, Kričke 46, Skradin 35, Šibenik 57, Split 13, Bitelić 53, Dabar 14, Laktac 41, Koljane 157, Garjak 18, Vrlika 12, Civljane 89, Podosoje 14,, Maovice 29, Cetina 81, Kosore 5, Kukar 5, Otišić 72, Šušak 48, Biskupija 75, Vrbnik 134, Ervenik 45, Žagrović 133, Kninsko polje 37, Markovac 95, Mokro polje 120?, Oton 73, Oćestovo 84, Pađene 71, Plavno 173, Polača 180, Strmica 124, Benkovac 101, Vrana 26,Radišinovac 9,Pristeg 26, Brgud 45, Kožlovac 35, Kolarina 27, Vukšić 2, Žegar 103, Imotski 44, Islam grčki 145, Jagodnja gornja 104, Kakma 34, Jagodnja donja 10, Karin 97, Krupa 50, Golubić 67, Bilišani 88, Zelengrad 18, Kruševo 8, Obrovac i Zaton 18, Kula Atlagić 44, Korlat 11,Raštević 30, Muškovci 43, Smoković 17, Tribanj i Šibuljina 108, Ceranje 106, Bjelaj 247, Bosansko Grahovo 558, Bosanski Petrovac 609, Veliki i Mali Cv8ijetić 14, Boboljusci 10, Kamenica 63, Bosanska kamnenica 39, Drvar 47+'32+79, TrninićBrijeg 36, Šipovljani 91, Bastasi 72, Vrtoče 147, Podovi 80, Zaglavica 59, Gruborski naslon 34, Krnjeuša 166, Kulen Vakuf 34, Rainovci 41, Lončić 50, Kestenovac 13, Bušević 13, D. Štrpci 5, Martinbrod 84, Prekaja i Preodac 150, Smoljljana 99, Trubar 137, Srb 194, Crni lug 80, Peulja 72, Glamoč 1094, Kazanci 48, Livno 403? -

   • Kulak says:

    Puno Srba je već početkom rata shvatilo šta zapravo želi hrvatski Titek.Kad su partizani 1942.u selu Močile u Lici uhvatili ustaškog koljača juru francetića,odmah su ga hteli ubiti,ali su politkomesari brže-bolje doneli depešu hrvatskog Titeka jože broza da njegov sunarodnjak jure francetić mora ostati živ.To što je poklao par stotina hiljada Srba po Titeku nije važno.Bog je dao da se u tom trenutku u Močilima našlo pet pametnih naših Srba koji su uzeli pravdu u svoje ruke pa su ustaškom zlikovcu juri francetiću prvo nožem odsekli jezik,a zatim mu lagano i na tenane prerezali grkljan.U završnici su ga temeljito izboli vilama.Eto tako je neslavno završio škorin idol ustaški koljač jure francetić.

   • Milan says:

    A odakle si ti, Ivana? Vidim da si baš upućena, onako fejsbukovski.

  • Miodrag says:

   Zamenio si teze,nesudjeni predsednice.Ne dao vam Bog da ste se usudili da udarite na Srbiju.Jedva ste savladali i srpsku manjinu tamo,uz pomoc NATO.Dobro ste proshli,kako ste i shta ste radili.Josh niste platili ceh.Ima vremena!

 5. Marko st says:

  Probijaju na masu ovi konjusari.

 6. Karital says:

  Iz priloženog je vidljivo da su srbi u službi hdz-a.

 7. SasaS says:

  I ovaj ima Srpske korene pa mora da se dokazuje kao SRBOFOB..jadna li mu prababa...

 8. Biogradlija says:

  Ovaj Vlajo po anketama koje sam ja gledao na nekoliko portala nije glavni favorit.Glavna je favoritkinja mafijašica kolinda grabar korleone.

 9. Magda says:

  Dakle Skoro, sto ti lupas bez veze. Ti pojma nemas o povijesti. Pjevaj... Bolje t to stoji 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 10. Kulak says:

  Bio sam u tzv.NDH pre mesec dana.Zastrašujuće.Jad i tuga.Odselio je svako ko ima pameti.Tamo je ostala samo starčad i zadrta ustašija.Od Karlovca do Šibenika ugledao sam šest živih ljudi.Izbore u tzv.NDH će dobiti neko od ustašoidnih desničara jer samo oni imaju kakvu-takvu glasačku bazu.

 11. Milos says:

  A sta to nas briga kad nas najveci neprijatelj nije u Zagrebu nego u Beogradu?

 12. dinki says:

  Pa da ti kažem bez griže savjesti svakom srpskom dušmaninu mogu pokazat koliko mogu biti fašista posebno prema onima koji su silovali ubijali neboračko stanovništvo i koji su jedini u istoriji čovječanstva imali logore za djecu otpadu tisućljetnje kulture,izgleda da vi bagro nijeste spremni za dom nego za grob.

 13. milorad2 says:

  uskoro će pola hrvatske tvrditi da nisu hrvati:)samo nek lupetaju ustaški kokosi, jer ustaše su neka vrsta legije stranaca još od srednjeg veka,maroderska tajana organizacija koja DUGO postoji BEZ IMENA a pavelić im je dao ime i ideologiju po uzoru na naciste inače oni su labava organizacija "psi rata teroristi i ubice za neke duboko reakcinarne krugove katoličkog kleara a zatim i nacističke ideologije koja je upravo iz katoličkih SAMOSTANA proizašla.Franjevci,jezuiti i još jedan red manje poznat ne mogu sad da se setim stoki imena su bili ideokoški roditelji nacionalsocijalizma i posledično tome SS grupe.koja je na kraju skrenula u totalnu jeres u odnosu na codex katoličke crkve ali to i nije bilo bitno kada se priivaju mračne silem tu se gubi pamet i ova protuva je lep primer toga.Oni su na kraju postali SATANISTI ili "darkeri" da budemo moderni :)Grupa psihopata i obožavaoca smrti to je ustaški pokret i oni koji stoje iza njega i koji su mu dali svrhu i ideologiju.

  • persida says:

   Dok se Srbi ne osvete i ne poubijaju barem 700 000 Hrbata, ostace sizofreni narod. Samo osveta vraca mozak gde mu je mesto. Srbe je unistilo hriscanstvo koje ih uci da ljube neprijatelje.

   • Ivana says:

    Kojih 700.000 to samo za Jasenovac a Gradiška, Jastrebarsko, Danica, Jadovno, i ostala mučilišta i klaonice Srba širom Hrvatske. Bar 2 miliona bar dva pa će tek tada Srbi imati mir od tih katolibanskih koljača.

    • Kulak says:

     U Jasenovcu su hrvati poklali 700.000 Srba i antifašista.Velika većina poklanih su sasvim sigurno srpski civili.Preci ovog pokatoličenog Vlaja bili su među najsvirepijim hrvatskim koljačima u Jasenovcu.

    • Rols Rojs says:

     Nebom lete šišmiši i vrane al je sokol za njih previsoko!

     • Kulak says:

      Bješe ličkih čobana al se tamo rodi i Nikola Tesla.

 14. Biogradlija says:

  Pokatoličeni Vlah na čelu rvacke?To definitivno nije nemoguće.

 15. Gagi says:

  Rekoh nesto malo u predhodnom tekstu. Kakva je to psihicka konstrukcija da zarko zelis da budes pretsednik satanske i krvolocne pokrajine Rimskog carsva. NEMAS sanse, ima vec davno pre tebe dokazanih, nego, kao ti si "za to" pa da uzmes neku kintu. Duhovni smradovi i prokletinje. Kako da budes pretsednik a jos nisi napravio neko zlo i zaklao neko Srpsko dete. Nije moguce da te "naprave" da budes njihov.

 16. Gagi says:

  Rekoh nesto vise u prethodnom tekstu koji nisu objavili, zar je cudno da dobru rec izgovorenu od Svetog Save, beogradski hrvati to "skidaju". Bitno je da se zivi, sto lagodnije, uz manje truda I vise prevare.

 17. petrovgrad says:

  Amerikanci su tokom i posle drugog svetskog rata zahtevali da se Hrvati stave pod protektorat, kao genocidna nacija. Sli;an plan je napravio poynati antropolog za Nemce. Koliko mi je poynato od toga se Ameri nikada nisu ogradili ili odustali.

 18. Čiča says:

  Tako to biva da i zec nad nama oštri k, kad naša mudra vlast rehabilituje Dražu i četnike, a sav svet zna da su bili uz fašiste.Sad vam kriv ovaj što vas zove fašistima, a rehabilitovali ste gubitnike - fašističke sluge.

  • Kulak says:

   Četnici su bili saveznici zapadnih saveznika,koji su,koliko je poznato u savezništvu sa SSSR-om dobili 2.svetski rat.Izbeglička vlada Kraljevine Jugoslavije bila je u Londonu.A škoro podržava poraženi ustašluk.Nemoj mešati kruške i jabuke.

   • Čiča says:

    "Pa upravo su Hrvati pobedili poslednji fašizam u Evropi – velikosrpski fašizam – rekao je Škoro". A šta misliš zašto ima hrabrosti da nas tako naziva?Jesu li Šešelj, Vučić i Nikolić vršljali i po Hrvatskoj predstavljajući se kao četnici, a ko je ikad hteo da vidi ko su bili četnici, mogao je.Ne vidim da su četnici bilo gde u svetu priznati kao borci protiv fašizma.Naprotiv.

 19. Valjevac says:

  Dali bi Francuzi ili mnogi Evropljani mogli tako da zive. Ne namece nijedna zajednica ili manjina da moraju biti drzavna garnitura al svakako ne da budu diskriminisani sikanirani iskljuceni ponizavani. Kada bi svaka drzava zadrzla u svojoj zemlji etnicki cist narod bez drugih zajednica kao sto to pokusavaju Hrvati to bi bilo toliko bolesno i poremeceno gde bi se stvorio treci svetski rat. Hrvati nikako ne mogu da shvate da na ovoj planeti nema mesta bolesti kakvu ideolosku imaju oni prizivajuci duhove Ustasa iz proslosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *