НАЈВЕЋИ УДАР НА ТРАМПА ДО САДА! Трамп спрема казне…

NAJVEĆI UDAR NA TRAMPA DO SADA! Tramp sprema kazne…

4 februara 2017

Trump-in-shadow-jpg

Federalni sudija u Sijetlu izdao je privremenu obustavu primene na celokupnoj teritoriji SAD izvršne uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigrantima.

Rojters navodi da ova presuda iz Sijetla obuhvata najširi opseg u odnosu na Trampovu uredbu o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Agencija prenosi da je Ministarstvo pravde SAD objavilo da neće tražiti hitno stopiranje presude sudije iz Sijetla, dok je Bela kuća najavila da će Ministarstvo to učiniti „što je pre moguće“.

AP navodi da je Bela kuća obećala da će se boriti protiv ove presude i dodaje da je Trampov pres-sekretar Šon Spajser uredbu o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom nazvao „zakonitom i odgovarajućom“.

„Cilj predsednikove uredbe je zaštita otadžbine, i on ima ovlašćenje i odgovornost po Ustavu da štiti američki narod“, rekao je Spajser.

Rojters prenosi da je američka federalna agencija za carinu i zaštitu granica obavestila avio-kompanije iz SAD da ponovo mogu da počnu da primaju putnike kojima je ulazak u avione bio zabranjen Trampovom uredbom, nakon presude federalnog sudije u Sijetlu.

Avio-kompanijama je saopšteno da mogu da nastave da rade kao što su to činile i pre uredbe kojom je privremeno stopiran ulazak u SAD izbeglica i državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Sputnik.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. VUK says:

    lud zbunjenog

  2. dragan says:

    Sorosh se ne da tako lako bez obzira je li u pitanju Natasa Kandic ili neki federalni sudija u SAD. Sve je to Soroshevo maslo. Sorosheva politika je jasna: potrosice u kratkom periodu 2 milijarde dolara da progura svoje budalastine. on usoro umire i ne moze potrositi te pare. on podmicuje u milionima i to u kesu. ovaj sudija nije dobio manje od nekoliko miliona od sorosha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *