Najviše mi smetaju zagađeni ljudi

Najviše mi smetaju zagađeni ljudi

26 januara 2013

Bora DjordjevicPiše: Bora Đorđević

Da li vam se ikada sve smučilo? Politička prepucavanja, pljačkanje naroda, nametanje besmislenog novog svetskog poretka koji nemilosrdno ubija tradicionalne vrednosti, ustoličavajući pritom pojave dostojne prezrenja, beda i sve veće duhovno sakaćenje naroda, gužve u saobraćaju, gej parade, medijsko zaglupljivanje širokih narodnih masa, zvezde Granda i ostala banda, Šako, Dado Polumenta i ostala bulumenta, namrgođeni ljudi, gomila računa koje nemate čime da platite, infostan, ratovi i pogibije, seljana bez granica, lažni elitizam, izbori po principu sjaho Kurta da uzjaše Murta, povampireni arijevci koji bi da ti kroje sudbinu, turske, španske, latinoameričke, indijske sluzave serije, plastična hrana, nameštene utakmice… Rečju, vreme u kome nesrećno živimo.
Dvadeset prvi vek mi izgleda kao teško sranje. Smučile su mi se veštački izazvane epidemije, globalno otopljavanje, zagađivanje planete, a najviše mi smetaju – zagađeni ljudi.
Kamo lepe sreće da sam se rodio, recimo u 17. ili 18. veku. Tačno je da se tada živelo kraće, ali se barem živelo, a ne preživljavalo.
I to bez mobilnih telefona i računara!
Tako, ponekad, bezveze padnem u depresiju, suočen goloruk sa surovim vremenom i pokušavam da pronađem neko prihvatljivo rešenje.
Da se predam – neću. Boriću se, makar i uzalud, za svoje ideale (za ideale ginu budale).
Samoubistvo ne dolazi u obzir. Ne zato što nisam dovoljno hrabar da dignem ruku na sebe, već pre svega, što bi takav čin značio priznavanje poraza, a i pravoslavna vera mi zabranjuje. Jesam veliki grešnik i verovatno ću završiti u paklu (potajno se nadam da neću), ali zašto da koristim prečice na tom putu.
Mislio sam i da odem u manastir. Tamo bih sigurno našao duhovni mir. Ali čini mi se da sam više svetovno nego duhovno biće. Ne znam da li bih izdržao sva iskušenja monaškog života. Ipak, ne isključujem ni takvo rešenje.
Najbliži sam ideji da budem Robinzon Kruso. Veliki problem mi je da nađem pusto ostrvo. Ona veća i bolja su kupili Onazis i slični njemu. Sumnjam da bi mi Hrvati dali posao svetioničara na Palagruži. Mnoga zgodna pusta ostrva su uništena nuklearnim probama, mnoga su u međuvremenu naseljena, a država ostrvo Guam (priznala Kosovo) je nastala od govana ptica selica, pa mi nekako ne ide da sa jednih govana odem na druga.
Načuo sam da negde nasred Tihog okeana ipak postoje zgodna, mala, netaknuta pusta ostrva. Čim završim neke poslove koje sam započeo u iskvarenom ljudskom svetu, put pod noge, odoh ja…(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *