Најздравија врста хлеба по препоруци кардиолога је…

Најздравија врста хлеба по препоруци кардиолога је…

16 јуна 2017

Ако желите здрав живот, хлеб конзумирајте што је мање могуће. Кардиокирург Стивен Гандри у својој новој књизи „Тхе Плант Парадоx“ тврди да ипак постоји здрава алтернатива.

Нутриционисти нас годинама уверавају да је најздравија врста хлеба она од целих житарица, попут зоби, јечма или кукуруза.

Али кардиохирург Стивен Гандри и аутор књиге „Тхе Плант Парадоx“ мисли другачије.

Он препоручује хлеб без икаквих житарица, такозвани „барелеy бреад“ који не садржи ни глутен, квасац или соју, али ипак има укус сличан овом пекарском производу.

Кардиолог тврди да је ово најздравија врста хлеба јер не садржи ни лактине, тешко пробављиве протеине који изазивају цео низ биохемијских поремећаја и погоршавају већ постојеће упалне процесе у телу.

Припрема се од беланаца, кокосовог уља, кокосовог брашна, бадемовог брашна, брашна од лешника и још неколико састојака.

Једна кришка има око 3 грама беланчевина, а цена му је поприлична, чак стотинак евра за пакет.

Засад се може купити само на страницама произвођача.

Код куће можете испробати и припрему „оопсие круха“, који се припрема без брашна.

KOMENTARI



Један коментар

  1. Pero Joksimovic says:

    Уз тај лебац иде и порција (од пола кила) славујевих језика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u