„Након пљачке целог света Америка и ЕУ крећу да прождиру саме себе!“ (ВИДЕО)

„Nakon pljačke celog sveta Amerika i EU kreću da proždiru same sebe!“ (VIDEO)

1 novembra 2021

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je novinar i publicista Nikola Vrzić.Povodom nove i opasne eskalacije između NATO-a i SAD sa jedne, i Rusije i Kine sa druge strane, Vrzić ukazao na jedan paradoks koji on uočava:

“Ja nemam racionalno objašnjenje za ono što danas radi Amerika. Naime, jasno je da je Amerika sila u opadanju. U vojnom smislu ona je u ozbiljnom zaostatku u odnosu na Kinu i Rusiju. Najbolji primer za ovo je razvoj hipersoničnog oružja gde je Amerika u drastičnom zaostatku. Pre nekoliko dana su ponovo imali dva neuspešna pokušaja lansiranja hiperonične rakete. Za razliku od njih Kina i Rusija su daleko otišle u razvoju ovog oružja što im daje stratešku prednost u odnosu na SAD. E, sad paradoks koji sam pomenuo je taj da i pored sve većeg zaostajanja u odnosu na Rusiju i Kinu, deluje kao da Amerika istovremeno provocira sukob na dva fronta – sa Rusijom oko Ukrajine i sa Kinom oko Tajvana i Južnog kineskog mora. Nemam racionalno objašnjenje za takvo samoubilačko ponašanje.“

Vrzić je govorio i o moralnom sunovratu zapada koji se najbolje ogleda kroz nametanje seksualizacije dece i kroz agresivnu LGBT propagandu. Vrzić, između ostalog, iznosi najnovije primere ovog destruktivnog procesa:

“Pre nekoliko dana je ozvaničeno da će amerikanci koji se ne osećaju ni kao muškarci ni kao žene u pasošima biti označeni pod „iks“. Par dana pre toga Pentagon je slavodobitno objavio vest da je Rejčel Livajn postaje prva žena, u stvari prvi transdžender koji postaje admiral sa četiri zvezdice. U pitanju je osoba koja je poznata u američkoj javnosti po tome što je pisala priručnik za „transorgije u vreme kovida“. Ovih primera ima nebrojeno puno. Ovakva civilizacija nema više nikakvo moralno pravo da bude lider bilo kome, a kamoli celom svetu.“

Celu emisiju sa Nikolom Vrzićem možete videti na sledećem linku:

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Kad bolje pomislim zaboleme k.. za Ameriku. Zla su nanosili slobodarskom svetu i citavom covecanstvu. Sta da ocekuju.

  2. Zoran says:

    Koje gluposti od Vrzica.

  3. milorad5 says:

    ameriku je peruzela birokratija narkomanija i gomila malih nerona a svi su plaćeni od raznih grupa ultrabogatih bankarskih fondova,pošto se sa pajacima lopovima i budalama na vlasti lakše pljačka država i to je tačno ono što se sada dešava u americi.Jedu sami sebe ,jedu supstancu da bi održali špekulacije i prekomernu potrošnju i time idu ubrzano u bankrot.Normalno oni koji prave bankrot imaju spremnu strategiju kako da zarade na bankrotu ostali će stvarno i realno propasti i to će voditi usponu neke vrsste ultradesnice ala-americana.Problem je kako stvoriti IDEOLOGIJU u svetu bez ideologije i kako definisati novu agresivnu kulturu u svetu bez kulture kao što je amerika danas.Od svih stvari koje prete americi uspon nekog novog vida neonacizma je najgori,čak je i raspad federacije ili anarhija bolja od toga a taj pogled izuzetnosti se gura na velika vrata upravo kroz potenciranje očiglednih devijantnosti u ponašanju i društvu u nadi da će to izazvati REAKCIJU VEĆINE,BESNU REAKCIJU,a onda je lako vući masu za nos pomoću nekog novog demagoga i vodje.Pre hitlera nemci su potonuli u takvo siromaštvo beznadje i hiper inflaciju da im je čak i ludi hitler izgledao na kraju kao spasitelj,ista igra se proigrava i danas u americi,ali amerika je mnogo jača i veća država od nemačke i nije poražena u ratu pa taj proces ide sporo.Pitanje je da li će biti nametnuta ta uslovno rečeno "desničarska"(isti proces se od iste grupe gura i po "LEVOJ" ideološkoj magistrali) agenda americi veliko je pitanje to, ali ako uspe ta podvala sa levim ili desnim totalitarizmom kao ishodom,svet će završiti u haosu.VIDEĆEMO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *