НАКОН ПОМЕНА ЖРТВАМА – У КАМПАЊУ СА КРВНИКОМ: Шредер одржао говор на Вучићевом скупу у Арени! (ФОТО)

NAKON POMENA ŽRTVAMA – U KAMPANJU SA KRVNIKOM: Šreder održao govor na Vučićevom skupu u Areni! (FOTO)

25 marta 2017

vucic-sreder-prtscr-public-pravda

Na tačno 18 godina od početka NATO agresije na Srbiju, premijer Aleksandar Vučić je na svoju završnu predizbornu konvenciju u Beogradu doveo bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, uz Bila Klintona i Tonija Blera glavnog nalogodavca dvomesečne agresije na našu zemlju.

Nakon 18 godina, Šreder je došao u grad i zemlju čije rušenje je naredio i za čije stradanje je zaslužan, ali ne kao osuđenik, već kao „ugledan gost“ i govornik na Vučićevom predizbornom mitingu.

Šreder na naprednjačkoj bini u prepunoj Areni najbolje ilustruje da su autošovinizam i identifikacija sa agresorom su kod Aleksandra Vučića očigledno dostigli dramatične razmere.

Šrederova poruka 18 godina kasnije

Srbija nalazi pred presudnim izborima i za zemlju bi bilo dobro da pobedi Aleksandar Vučić, poručio je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, gost na mitingu SNS u Kombank areni.

– Sve što je započeo, Vučić će nastaviti kao predsednik i time dalje stvarati osnovu za članstvo Srbije u EU, ekonomski rposperitet zemlje i blagostanje građana. Ovde sam da podržim one u Srbiji koji su se opredelili za Evropu, a to se pre svega odnosi na Vučića – podvukao je Šreder.

On je ukazao na to da je „Vučić uvećao ugled Srbije kao zemlje koja se poštuje, produbio je dodatno odnose sa EU, SAD i Rusijom“.

– Samouvereno je zastupao interese Srbije, ali je svestan značaja saradnje i razumevanja. U EU se zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu, svestan je značaja regionalne saradnje što je preduslov za mir i stabilnost u regionu. Zato je najbolji za funkciju predsednika – istakao je Šreder, dodajući da je Vučić simbol evropske perspektive Srbije.

Bivši nemački kancelar ukazao je da je Vučić dovoljno hrabar da sprovede reforme koje su potrebne zemlji, kako bi bila još bolja nego što jeste.

– Kao bivši kancelar lično znam koliko je teško sprovesti neophodne reforme, a Vučić zna princip da je dobrobit zemlje iznad svega – rekao je.

Šreder je kazao da je ispunio odgovornost koju je imao i zaslužuje poevrenje birača.

– Aleksandar je simbol evropske perspektive Srbije. On zna da je dobrobit zemlje najvažnija. Ako se ne sprovedu reforme, privredni rast se ne može garantovati na duži rok. Građani dobro osećaju da bez ekonomske snage pravda koju Vučić želi, ne može da se garantuje – uveren je nekadašnji kancelar.

Šreder je ohrabrio Srbiju da nastavi put koji je započeo Vučić, rekavši da će se to isplatiti zemlji, koja je okrenuta budućnosti, koja će biti ugledna članica evropske porodice naroda, evropska zemlja sa veličanstvenom kulturom.

– Čvrsto sam ubeđen da će Srbija savladati izazove koje su pred njom, kako iz sopstvene snage, tako i uz evropsku solidarnost – naglasio je on.

Šreder je istakao da svakome mora biti jasno da je Srbija potrebna EU, kao što je Srbiji potrebna EU, i to je razlog zašto želi da Vučić bude sledeći predsednik Srbije.

– Srbija se suočava sa presudnim izborom. Ovde se radi o nastavku puta u EU, pomirenja sa susednim državama, reformama. Stvara se osnov za članstvo u EU, ali i prosperitet zemlje. Ovde sam da podržim one koju su se opredelili za Evropu – rekao je Šreder.

Rezultat slika za grdelička klisura

A ovako je govorio 1999.

Nemački kancelar Gerhard Šreder je NATO agresiju na Jugoslaviju pravdao nepostojećim „genocidom nad Albancima“, iako su zločine činili pripadnici OVK protiv kojih se borila srpska policija i vojska.

„Na genocid u Jugoslaviji ne može se odgovoriti pacifizmom i Nemačka mora da stane iza etničkih Albanaca, žrtava proterivanja, silovanja i ubijanja“, pravdao je tada Šreder bombardovanje Srbije i prvi osvajački pohod Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

(NSPM, Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. ZoranZg says:

    IMA LI SRBA U SRBIJI?

  2. Ivan Grozni says:

    Toga je sluzba bezbednosti trebala da uhapsi cim je nogom stupio na srpsko tlo. Posto se partije koalicije identifikuju sa nasim dusmanima ne preostaje nam nista drugo nego nego da im damo do znanja da Srbi nemogu da zaborave zrtve agresije i da 2.aprila na izborima glasaju za one koji postuju Srbe i Srbiju. Sve partije iz koalicije i njihovi lideri su bili prisutni u hali dok je Shreder hvalio politiku Vucica u proslom periodu. Da on voli Srbe nebi nas bombardovao, zato sumnjam u njegove dobre namere sto se Srba tice.

  3. ljubisav says:

    Daklem stvarno smo cudan Narod.Nikakva reakcija bas od nikog,Kakav smo mi to Narod bre!ako sad opet bude izglasan,znaci da Nas je vise suvisno pominjati u bilo kom amislu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *