НАКОН УЛТИМАТУМА – НАТО МОЛИ РУСИЈУ

NAKON ULTIMATUMA – NATO MOLI RUSIJU

27 novembra 2021

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Moskvu na deeskalaciju na rusko-ukrajinskoj granici uz ocenu da je Alijansa i dalje otvorena za saradnju sa Rusijom.

Ovaj poziv Moskvi usledio je samo jedan dan nakon što je Stoltenberg upozorio Moskvu da bi svaka upotreba sile protiv Ukrajine imala posledice i cenu za Rusiju.„Dovlačenje ruskih trupa na granicu sa Ukrajinom nije samo blef. Ovo se događa već drugi put za godinu dana“, kazao je Stoltenberg.

Takođe je rekao i da kada je napetost visoka, dijalog igra najvažniju ulogu.

„Ne mogu da predviđam kakve su namere Moskve. Međutim, videli smo da je Rusija već koristila silu protiv svojih komšija“, kazao je.

Stoltenberg je dodao i to da je NATO spreman da pruži Ukrajini svu neophodnu podršku kako bi se odbranila od te „agresije“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Djordje says:

    ovaj anal od coveka iz Norveske leci svoje komplekse na pretnjama i to bas Rusiji. Mora da je i on umobolnik ili mentalac kao i nas Vucic koji preti siptarima pa vrsi ustupke to jes izdaju.

  2. Ovcoizovani covid idioti says:

    Budala misli da njega neko ozbiljno slusa u Rusiji.

  3. Beli Orao says:

    Rusijo samo ti po svome , ovo je natovska taktika izigravanje slabosti i kvazi molba ali ustvarnosti dobijanja vremena za svoje planove daljeg prodiranja na istok .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *