НАПАД НА ГРЕНЕЛА: Трампов човек је на страни СРБИЈЕ!

NAPAD NA GRENELA: Trampov čovek je na strani SRBIJE!

24 aprila 2020

Premijer Kosova u ostavci Aljbin Kurti je večeras izjavio da je specijalni izaslanik predsednika SAD, Ričard Grenel, na strani Srbije i ima iste stavove kao i srpska strana.

Po njegovom mišljenju, u pitanjima ukidanja takse i reciprociteta Grenel je blizak stavu Srbije.– Američki emisar Grenel nije između Kosova i Srbije, on je na pozicijama Beograda, kada je u pitanju ukidanje taksi i reciprocitet – izjavio je Kurti u emisiji RTK.

Pre nekoliko dana on je na online konferenciji sa međunarodnim medijima izjavio da je Grenel direktno uključen u aktuelnu krizu i da istovremeno nema neutralan stav kada se radi o formiranju nove vlade Kosova, kao i da je imao značajnu ulogu u rušenju njegove Vlade.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravnik says:

  Jeste li mogli još skratiti tekst Vučićevog šampiona laži Srpskog Telegrafa? Šta bi sa njegovim urlanjem (za domaću upotrebu):"Ne dam Gazivode"? O tome ne pišete. Ne navedoste otrcanu mantru o razmeni teritorije Srbije sa delom sopstvene teritorije. Zato ponavljate mantru o ukidanju taksi i reciprocitetu. Prema kome se primenjuje reciprocitet? Reciprocitet uvodi jedna država prema drugoj, a kao državu Kosovo i Metohiju predviđa i protivustavni Briselski sporazum, a ona sramota koju nazivamo medijski javni servis (RTS) po ko zna koji put prikazuje mapu Srbije bez KiM, poslednji put prekrivajući taj deo Republike Srbije maskom koju nose zarobljeni građani Srbije. Izostavili ste deo teksta, koji je objavio portal Pravda, o nastavku pregovora. O čemu? O pravno obavezujućem sporazumu, kojim će aktuelna vlast tresnuti pečat ne nezavisnost Kosova i izbiti iz ruku Rusije, Kine i drugih zemalja sveta (između ostalih i pet država članica EU) mogućnost da brane interes Srbije po Rezoluciji 1244 OUN. Dokle ispirači mozgova mislite to raditi? Pročitajte preambulu Ustava Republike Srbije, da vidite kakav je status Kosova i Metohije. Isti takav status utvrđen je i Rezolucijom 1244, a ni jedno ni drugo režimski mediji ne pominju, ali ne propuštaju da u svojim pisanim medijima pominju Ustav Kosova.

 2. Marko kraljević says:

  Gledaju oni samo svoj džep verujte...

 3. persida says:

  Na strani je Srbije oko taksi, ali ne i oko toga da Kosovo mora biti samostalna drzava. Da li je moguce da su Srbi toliko glup narod?

 4. test01 says:

  Propaganda- samo rade na otimanju Srpskog KiM i AV je opet potpisao neke dokumente za vreme ove diktature. Nema nista u vestima ali je tzv Kosovo dobilo energetsku nezavisnost, znaci predao je i zvanicno Gazivode shiptairma u ruke. Pa je li to njegova dedovina, sta je sa Ustavom i zakonom RS ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *