НАПАД НА РУСИЈУ У УН: Србија гласала ПРОТИВ, ОВАЈ ПУТ НИСМО БИЛИ СУЗДРЖАНИ

NAPAD NA RUSIJU U UN: Srbija glasala PROTIV, OVAJ PUT NISMO BILI SUZDRŽANI

17 novembra 2018

Treći komitet Generalne skupštine UN usvojio je najnoviji nacrt Rezolucije o stanju ljudskih prava na Krimu u kojoj se između ostalog navodi da nasilno zauzimanje tog poluostrva predstavlja ilegalan čin i kršenje međunarodnog prava, a među 26 zemalja koje su glasale protiv nacrta Rezolucije bila je i Srbija.

Nacrt Rezolucije pod imenom „Stanje ljudskih prava u Autonomnoj Republici Krim i u gradu Sevastopolju, Ukrajina“ usvojen je u četvrtak sa 67 glasova za, 26 zemalja je glasalo protiv, dok su 82 bile uzdržane.Protiv nacrta dokumenta su, pored Srbije, glasale Rusija, Jermenija, Belorusija, Bolivija, Burundi, Kambodža, Kina, Kuba, Severna Koreja, Eritreja, Indija, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Mjanmar i Nikaragva. Protiv su glasale i Južna Afrika, Južni Sudan, Sirija, Tadžikistan, Uganda, Uzbekistan, Venecuela i Zimbabve.

U Rezoluciji je osuđen politički motivisan progon državljana Ukrajine i Rusiji je upućen poziv da oslobodi sve Ukrajince koji su ilegalno zatočeni na okupiranom Krimu i na teritoriji Rusije. Nacrt Rezolucije poziva Rusiju da prestane da „primorava stanovnike Krima da služe u oružanim snagama ili rezervnim vojnim jedinicama Ruske Federacije“.

Rezolucija će se na dnevnom redu Generalne skupštine naći u decembru.

BONUS VIDEO: SVE TITOVE LAŽI O RUSIJI

KOMENTARI17 komentara

 1. Rusofil says:

  Satanini sledbenici ne miruju.

 2. test01 says:

  Ne razumem zasto Rusija sa Kinom i ostalim saveznicima ne predlozi slicnu rezoluciju protiv zlocina drzava zapada - pa ima toliko primera.. Pa i sada su u Siriji kao okupatori... Stvarno mi nije jasna Ruska logika posto se englezi ne ustrucavaju ni najmanje da izmisljaju lazi svakodnevno.

  • Deda Micko says:

   Odlicno si pitanje postavio, ali u njemu je, nazalost, i odgovor: Rusi nemaju petlju da bilo sta pocnu prvi, oni se uglavnom brane, to ne moze biti stvar politike, vec genetike. Jednostavno receno: oni su mlakonje, kao sto su Zapadnjaci siledzije, i to se nikada nece promeniti.

   • vanja says:

    tacna analiza !

    • rajko says:

     Možda je delimično tačno, ali nije do kraja objašnjeno. Slovenima je još pre mnogo vekova, ako ne i milenijuma dodeljena uloga žrtve. U tom duhu su odgajane generacije i na zapadu (da na Slovene gledaju kao na manje vredne ljude na čiju imovinu i živote oni imaju puno pravo) i na istoku (da na zapadnjake gledaju kao na dominantne narode i da svoje kompletno ponašanje prilagode tom gledištu). Posebna je priča kako je sve počelo, gde su koreni i kako je zapadu pošlo za rukom da se toliko nametne, ali za to je potrebno mnogo više prostora i vremena od onog čime mi ovde raspolažemo, pa onda neki drugi put, nekom drugom prilikom i na nekom drugom mestu. Kinezi su uspeli da spreče jače natapanje ovim predrasudama tako što su se skoro potpuno zatvorili za uticaje spolja, ali Rusi nisu to mogli, jer su civilizacijski, kulturološki, pa čak i genetski suviše slični, što će reći i bliski zapadnjacima. Ipak, Rusi su u poslednje vreme napravili nekoliko džinovskih koraka ka svom potpunom oslobodjenju od ovih po njih vrlo štetnih predrasuda. Ima još ponešto da se poradi, ali sam ja potpuno siguran da će u narednom periodu i to biti obavljeno.

     • So Rabi says:

      Na zapad se ide po materijalno a na istok po duhovno. Mi smo deca Božja a ostali su stvorenja Božja. Sve je stvar izbora ali rezultat nije isti. Skupo smo plaćeni, ne budimo robovi ljudima. Ali ljubav za pale ljude ne treba da gasimo.

  • Miraš says:

   test01 - Rusija neće svoj medjunarodni ugled kaljati formiranjem svojih laži na laži agresora. Kakav je onda izbor za ostatak sveta, izmedju čega bi birali? Na šta bi se to svelo - da biraju izmedju dva veoma moćna lažova?! Planeta ima 7,5 milijardi stanovnika. SAD i ceo zapadni atlantistički blok ima manje od milijardu stanovnika. Rusija ima 146 miliona, a Kina 1.386 miliona tj. jednu milijardu i 386 miliona. Ostatak sveta je oko 5 milijardi stanovnika i on jeste veoma bitan - on će opredeliti sudbinu sveta. Zbog svoje veličine ne samo u broju stanovnika, nego i zbog količine resursa s kojima raspolažu, zbog njihovog ukupnog ućešća u medjunarodnim ekonomskim odnosima i zbog teritorija koje pokrivaju - taj veliki ostatak uticaće bitno na sudbinu sveta. Odlučivaće se te države svaka za sebe ali ukupan rezultat toga kakav će biti to je značajno. Jesu oči mnogih uprte sada u Rusiju i Kinu i za te obadve zemlje neobično je važno da u svemu nastupaju što pravednije.

  • Miraš says:

   Zašto Rusiju stavljate u svaki sos? S kojim pravom to radite? Po čemu su Rusi dužni da budu najveće stegonoše rata? Samo zato što su najveći slovenski narod? Hej Sloveni koliko Vas ukupno ima u svetu i sve tako malobrojni na kojim se sve stranama nalazite?! Zašto da Rusija bude dežurna stradalnica zbog stalnog lutanja i ogavnog ponašanja raznih slovenskih plemena? Ovo što se dešava prvenstveno je odgovornost Ukrajine i SAD. O Ukrajini stižu dve različite vesti sa suprtotnim ciljevima. 1. Mirovni pregovori su saterani u ćošak, a ruski i ukrajinski vojnici su se zajedno organizovali i pokazali običnom narodu kako se sve može rešiti mirnim putem. Da bi sve to postigli, oni su osnovali savez kako bi postigli mir i prosperitet u Ukrajini i Donbasu. Upravo oni koji su se gledali preko nišana su pokazali kako se može prevazići mržnja između bratskih naroda. Tako su se u Helsinkiju, na neutralnoj teritoriji sreli ruski i ukrajinski vojnici koji su ratovali u Donbasu, a mesto susreta je više nego simbolično, jer je Finska čuvena po tome što u njoj skladno žive dva naroda i ima dva državna jezika – švedski i finski. '’Savez za mir u Donbasu'’ će se baviti istragom ratnih zločina u zoni konflikta i pružaće pravnu i ostalu pomoć vojnicima na obe strane koji ne žele da učestvuju u bratoubilačkom ratu. U Savezu kažu da ukrajinski narod nije započeo ovaj rat, već prekookeanski gospodari Kijeva. ... 2. POMPEO UKRAJINI: SAD su vam najveći prijatelj, borićemo se protiv "Severnog toka 2"! Nemci i Rusi podrivaju bezbednost! 17-11-2018 15:22 Fokus 2 Svet Planeta Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da će SAD nastaviti da sarađuju sa Ukrajinom kako bi zaustavili projekat nemačko-ruskog gasovoda "Severni tok 2", prenose ukrajinski mediji. Majk Pompeo (Foto: Jutjub) "Nastavićemo da sarađujemo kako bi smo zaustavili Severni tok 2, projekat koji podriva ukrajinsku ekonomsku i stratešku bezbednost i koji preti da dodatno ugrozi suverenitet evropskih zemalja koje zavise od ruskog gasa", rekao je Pompeo nakon sastanka sa ukrajinskim šefom diplomatije Pavlom Klimkinom. Sastanak je održan u Vašingtonu, u okvoru Komisije američko-ukrajinskog strateškog partnerstva, prenela je agencija UNIAN. "Ne želimo da naši evropski prijatelji postanu plen političke i ekonomske manipulacije kakvu je Rusija pokušava u Ukrajini, zato što je odbacila svoje sovjetske okove", rekao je Pompeo. Gasovod "Severni tok 2", će do kraja 2019. godine udvostručiti kapacitet postojećeg "Severnog toka 1" i omogućiti Rusiji da zaobiđe Ukrajinu, preko koje je do sada teklo snabdevanje Zapadne Evrope.

 3. Kulak says:

  A Kosovo i Metohija Ameri? Pričamo o međunarodnom pravu.

  • Ljilja says:

   Za Amere Međunarodno pravo ne postoji. Kao ni Međunarodni sud pravde

   • Velika Metla says:

    Ljilja,na Međunarodno pravo može se pozivati SAMO u slučaju kada je situacija u svetu normalna! A poslednjih najmanje 30 godina vidimo divljanje nacističke amerike i njenih služinčadi,svuda gde mogu! I upravo zbog toga svet se nikako u odbrani od zapadne pljačke ne može odbraniti Međunarodnim pravom,nego isključivo motkom! Zapad se neće smiriti,niti opametiti,dok ne bude vojno poražen! Milione su pobili po svetu,samo da bi opljačkali te narode i države,i oni našli da se pitaju za nečija,ni manje ni više,nego LJUDSKA PRAVA! Hahahahahahahahahahahaha.............,gadovi!

   • rajko says:

    Na medjunarodno pravo se treba pozivati uvek kad ti ide u prilog, a u suprotnom ga ignorisati. Tako rade oni, tako treba i mi.

 4. petrovgrad says:

  26 zemalja čine 80% stanovništva sveta ili 90% VOJNE SILE SETA. .

  • Ljilja says:

   26 protiv + 82 uzdržane =108 zemalja nije podržalo tu rezoluciju. Šta je to, ako ne "silovanje"istine i nasilno nametanje.

 5. Pera. says:

  Gledam kako se mi palimo u komentarima, kako se kaze : na suvo ! Te amerika losa, te engleska losa, te eu itd. Pa oni su samo cionisticko roblje. Jos pre 4 veka kad su jevreji preuzeli englesku na osnovu dugova kraljevine, te englezi postadose prvi duznicki robovi cionistima. Najgoru gamad su uzeli za sluge, znali su ko je taj narod, nosioci dnk ubica, uostalom kao i svi zapadno evropski narodi. Zemlje koje su imale kolonije i ubijale domoroce, to su narodi zla, odemonjeni skotovi. Jedna fina belgija, u kojoj je brisel sediste eu, je pobila oko 10 miliona kongoanaca jer nisu hteli da kopaju zlato i dijamante za te demone. To je bilo naredjenje belgijskog kralja leopolda, demona ! I sad slusamo ove nase slugeranje, jer smo i mi duznicki robovli kao ceo eu i ostali, kako nam pricaju kako su albanci nevaljali, kako ovi kako oni. Pa cela zapadna i juzna hemisfera mora da slusa gospodare, koji su sve nas zombirali vekovima. Zasto Putin, koji je toliko mocan ne prozove konacno rotsilde, rokfelere, morgane i ostale jevrejske demone ? Zasto nas cuveni seselj nije na sudjenju imenovao prave krivce, nego kobajagi pape su krive ? Pa i jesu nam bile krive do 2 vatikanskog koncila kada su cionisti preuzeli vatikan na ime dugova ? Procitajte malo psalme, da vidite kako je sveti David proklinjao te njegove zemljake, graditelje zlatnog teleta ! Pa kad jedan njihov svetac kaze to o njima, ajte malo shvatite sta nam rade te azdaje bez trunke duse i savesti !

  • Pera. says:

   Malo razjasnjenja. 2 koncil je bio 1963-5 godine. datan se zvao jevrejski vodja koji je poveo jevreje da prave zlatno tele. Posto danas svi govore zivotinjskim engleskim jezikom, prevescu na njega : datan je dejton ! Poznat vam je valjda taj americki gradic ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *