НАПАД У БЕРЛИНУ: Камион улетео на божићни вашар, најмање деветоро мртвих

NAPAD U BERLINU: Kamion uleteo na božićni vašar, najmanje devetoro mrtvih

19 decembra 2016

napad-u-berlinu

Najmanje devet osoba je poginulo, a oko 50 ljudi je povređeno večeras kada je kamion uleteo na božićni vašar u centru Berlina, prenose mediji pozivajući se na nemačku policiju. Policija sumnja da se radi o ciljanom napadu.

Lokalni mediji navode da je kamion uleteo u pijacu ispred memorijalne crkve Kajzer Vilhelm. Prve fotografije pokazuju da je nekoliko štandova uništeno.

Policija veruje da se radi o namernom napadu na pijacu koja se nalazi u jednom od najpopularnijih kvartova za šoping, prenosi BBC. Kako prenosi „Gardijan“, policija je uhapsila vozača kamiona, dok je suvozač poginuo prilikom nesreće.

Policija je navela da ima dosta povređenih, ali nije precizirala broj. Za rođake žrtava obezbeđen je i poseban punkt.

Kako navode očevici, ceo kvart je blokiran, zavladala je panika među okupljenima, a na lice mesta ubrzo su došle brojne medicinske ekipe.

Tamošnja policija apelovala je na građane da ostanu u svojim domovima i da ne šire glasine o napadu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Moma says:

    Poznat zaplet, vozač se odmah umešao u masu koja je bila u agoniji, a organizovani trkač počeo da beži ulicom, uhvaćen, nema nikakvih tragova da je bio u kamionu. Sve je režirao iz jednog centra i uspelo na žalost. Uhvaćeni begunac nije poznavao vozača, imao je samo zadtak da trči ulicom bez znanja šta se u suštini dešava. Nemci će imati velikih problema sa tom zajednicom Azijata koji pripadaju ekstrmnih muslimanskim militantnim grupama. Pakistan je najveći liferant ljdstva na azijskim bojištima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *