НАПАДНУТ АМФИЛОХИЈЕ: Албанци спречили митрополита да служи литургију у Улцињу (ВИДЕО)

NAPADNUT AMFILOHIJE: Albanci sprečili mitropolita da služi liturgiju u Ulcinju (VIDEO)

8 jula 2018

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijem Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije, članice ulcinjske vladajuće koalicije, jutros je pokušala da spriječi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju, tvrde iz Mitropolije.

Nakon toga došlo je do intervencije policije koja je obezbjedila da mitropolit Amfilohije dođe do crkve, ali ne i da uđe na temelje Hrama „gdje je bilo predviđeno služenje svete službe Božije“.

Naime, ova grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vjere neće to da dozvoli jer „Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena“.

Na pitanje mitropolita Amfilohija kako to da se kao musliman miješa u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Nakon guranja, rasprave i negodovanja pravoslavnih vjernika, policija je obezbjedila da mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje svete službe Božije. Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je mitropolit liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Milogorci su doveli jednu staru i ponosnu državu na stepen banana države,u kojoj glavnu reč vode oni koji nisu ni dlaku s glave dali da ta država i nastane! Nego su upravo radili da ta država ne nastane! Šiptari su kao i balije i usRaše uvek služili onima koji su napadali Crnu Goru,na isti način kako danas služe naci-americi! To je pasji nakot!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *