НАПАДНУТ ИРАН! Велики удари у близини границе са Ираком!

НАПАДНУТ ИРАН! Велики удари у близини границе са Ираком!

17 августа 2018

Иранске снаге су под великим нападима у близини ирачке границе.

Ирански граничари су били под великим нападом данас, након што је група непознатих нападача напала њихове положаје.

Према тврдњама иранске државне телевизије, њихове граничаре су напали непознати нападачи у граду Банах у близини ирачке границе.
Током напада, најмање четири иранска граничара су погинула или рањена. Међутим, они су одбили напад пре него што су милитанти успели да се инфилтрирају у град.

У овом тренутку нису објављени никакви додатни детаљи.

(АМН)

KOMENTARI8 коментара

 1. Miraš says:

  To što иранске снаге нападају близу ирачке границе govori нам da hoće da preseku veze Iran-Irak-Sirija. Ne sme se zaboraviti i potceniti američko dugogodišnje vojno prisustvo u Iraku. Ako sada napadaju Iran da li očekuju da iranske snage neće moći da pomažu Siriji u operacijama za oslobodjenje Idliba početak kojih se očekuje u Septembru. Doduše u svim dosadašnjim najavama tih operacija iranske snage kao savezničke snage nisu ni pominjali u operacijama za oslobodjenje Idliba, ali tada one jesu bitne za održavanje ostalih sirijskih frontova npr. u pokrajini Deir ez Zor i prema sirijsko-iračkoj granici.

 2. Aleks says:

  Židovi smestaju ameri naoruzavaju

 3. test01 says:

  Nesto sumnjam da ce imati petlju da udare na Iran, nije Iran bezazlen. Ali zapad sigurno zeli da ih isprovocira da bi onda udarili dodatne sankcije pa onda redom..

 4. milorad says:

  ma nije ovo ništa to kurdi odradjuju amerima oružje koje swu dobili. Kako su se kurdi Z. skočiće im sve četiri države(sirija, irak, turci i iran) na kraju na grbaču zbog amerike.

 5. Deda Micko says:

  Iranci samo cekaju i brane se, kao i Rusi. Ne ide na dobro.

 6. Beli Orao says:

  Значи амери су започели још једну одисеју , да ли је тактика а да је Украјина стварни циљ? Јуде и англосаксонци траже разрешење? Ко ће да одере јарца арапи или атрапи у пингвинској одјећи заједно са пјегавима ???!!!

  • Miraš says:

   Glavni cilj je i dalje Bliski istok. Iran takodje spada u odbrambenu spoljnu liniju Rusije, a da bude stabilan to je važno i za celu Evroaziju. Rusi znaju gde se vodi glavna igra te nisu naseli na drugorazredne igre pokrenute iz Ukrajine. Ukrajina je i za anglo-naci front tek dodatno sredstvo s kojim računaju da će zamajavati i udaljiti Rusiju od glavnog strateškog cilja, a i preko kog se nadaju da će slabiti Rusiju. Ali ranije računali su sa puno više te da će Ukrajina zajedno sa Krimom biti udarni front u čemu zamalo da su uspeli. Godine 2013 razgledali su objekte na Krimu za koje su računali da će biti buduće NATO baze. Zato nakon Krimskog referenduma gradjana zapali su u histerični bes gubitnika koji traje evo već više od 4 godine. Ovakva poluluda Ukrajina nije potrebna Rusiji jer bila bi i dalje prevrtljiv i nemoguć saveznik, a Rusija zna da su njeni najpouzdaniji saveznici - vojska, ratna mornarica i njene vazdušno kosmičke snage, u poledjini svega je vojno-industrijski kompleks. Rusi se u ratovanje razumeju te prepoznaju gde se vode glavne strateške igre, zato nisu naseli na trećerazredne igre pokrenute iz Ukrajine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u