НАПАДНУТ ИРАН! Велики удари у близини границе са Ираком!

NAPADNUT IRAN! Veliki udari u blizini granice sa Irakom!

17 avgusta 2018

Iranske snage su pod velikim napadima u blizini iračke granice.

Iranski graničari su bili pod velikim napadom danas, nakon što je grupa nepoznatih napadača napala njihove položaje.

Prema tvrdnjama iranske državne televizije, njihove graničare su napali nepoznati napadači u gradu Banah u blizini iračke granice.
Tokom napada, najmanje četiri iranska graničara su poginula ili ranjena. Međutim, oni su odbili napad pre nego što su militanti uspeli da se infiltriraju u grad.

U ovom trenutku nisu objavljeni nikakvi dodatni detalji.

(AMN)

KOMENTARI8 komentara

 1. DonDon says:

  Pocinje

 2. Miraš says:

  To što iranske snage napadaju blizu iračke granice govori nam da hoće da preseku veze Iran-Irak-Sirija. Ne sme se zaboraviti i potceniti američko dugogodišnje vojno prisustvo u Iraku. Ako sada napadaju Iran da li očekuju da iranske snage neće moći da pomažu Siriji u operacijama za oslobodjenje Idliba početak kojih se očekuje u Septembru. Doduše u svim dosadašnjim najavama tih operacija iranske snage kao savezničke snage nisu ni pominjali u operacijama za oslobodjenje Idliba, ali tada one jesu bitne za održavanje ostalih sirijskih frontova npr. u pokrajini Deir ez Zor i prema sirijsko-iračkoj granici.

 3. Aleks says:

  Židovi smestaju ameri naoruzavaju

 4. test01 says:

  Nesto sumnjam da ce imati petlju da udare na Iran, nije Iran bezazlen. Ali zapad sigurno zeli da ih isprovocira da bi onda udarili dodatne sankcije pa onda redom..

 5. milorad says:

  ma nije ovo ništa to kurdi odradjuju amerima oružje koje swu dobili. Kako su se kurdi Z. skočiće im sve četiri države(sirija, irak, turci i iran) na kraju na grbaču zbog amerike.

 6. Deda Micko says:

  Iranci samo cekaju i brane se, kao i Rusi. Ne ide na dobro.

 7. Beli Orao says:

  Znači ameri su započeli još jednu odiseju , da li je taktika a da je Ukrajina stvarni cilj? Jude i anglosaksonci traže razrešenje? Ko će da odere jarca arapi ili atrapi u pingvinskoj odjeći zajedno sa pjegavima ???!!!

  • Miraš says:

   Glavni cilj je i dalje Bliski istok. Iran takodje spada u odbrambenu spoljnu liniju Rusije, a da bude stabilan to je važno i za celu Evroaziju. Rusi znaju gde se vodi glavna igra te nisu naseli na drugorazredne igre pokrenute iz Ukrajine. Ukrajina je i za anglo-naci front tek dodatno sredstvo s kojim računaju da će zamajavati i udaljiti Rusiju od glavnog strateškog cilja, a i preko kog se nadaju da će slabiti Rusiju. Ali ranije računali su sa puno više te da će Ukrajina zajedno sa Krimom biti udarni front u čemu zamalo da su uspeli. Godine 2013 razgledali su objekte na Krimu za koje su računali da će biti buduće NATO baze. Zato nakon Krimskog referenduma gradjana zapali su u histerični bes gubitnika koji traje evo već više od 4 godine. Ovakva poluluda Ukrajina nije potrebna Rusiji jer bila bi i dalje prevrtljiv i nemoguć saveznik, a Rusija zna da su njeni najpouzdaniji saveznici - vojska, ratna mornarica i njene vazdušno kosmičke snage, u poledjini svega je vojno-industrijski kompleks. Rusi se u ratovanje razumeju te prepoznaju gde se vode glavne strateške igre, zato nisu naseli na trećerazredne igre pokrenute iz Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *