НАПАДНУТ ИРАНСКИ ТАНКЕР: Погођен ракетама, НАФТА ЦУРИ У ЦРВЕНО МОРЕ

NAPADNUT IRANSKI TANKER: Pogođen raketama, NAFTA CURI U CRVENO MORE

11 oktobra 2019

Iranska državna agencija IRNA saopštila je da su dve rakete pogodile iranski naftni tanker jutros u Crvenom moru kod obale Saudijske Arabije.

Za sada nema reakcije Saudijske Arabije, a američka mornarica je saopštila da je svesna incidenta i više ništa nije komentarisala.Ranije je agencija ISNA prenela da stručnjaci veruju da je reč o terorističkom napadu.

Kako je navela agencija, eksplozija je izazvala požar na tankeru Nacionalne iranske naftne kompanije koji se nalazio šezdesetak kilometara od saudijskog lučkog grada Džede.

Eksplozija je izazvala teška oštećenja i nafta je iscurila u Crveno more, rekli su neimenovani izvori za agenciju ISNA.

Posada tankera nije povređena i nalazi se na bezbednom mestu.

KOMENTARI3 komentara

  1. marko says:

    napad fasista saudijaca uz americku pomoc ali dobil isu oni veca ostecenja od jednog tankera 1000 puta naftna polja

  2. Republika Srpska says:

    Sad vidimo kako se amerikanci skupa sa svojim prijateljima i istomišljenicima jednake ajmoreći civilizacije, zaista odnose prema ekologiji. Đe nam je sad Al Gor ? :-))))))))))

  3. milorad2 says:

    aji ovo im nije trebalo, sad će da gore terminali u s.arabiji.Počinje VELIKA svetska ekonomska kriza ali NA ZAPADU:)Ovo će da izazove krah berzi vrlo brzo ako iranci reše da zaustave izvoz nafte iz s.arabije.Amerikanci neće moći da snabdevaju tržište oni jedostavno ne mogu naftu JEFTINO da prodaju i nadaju se skoku cena ako rasture s.arabiju i njihovu proizvodnju prepolove,. Jedino što će morati silom a nateraju ostale da kupuju njihovu naftu po toj ceni jer rusi će im sada zabiberiti dolar-nafta čorbu a ima to neke veze isa kinezima:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *