НАПАДНУТА АМЕРИЧКА АМБАСАДА: Убијен један војник, више их рањено

NAPADNUTA AMERIČKA AMBASADA: Ubijen jedan vojnik, više ih ranjeno

31 decembra 2019

DESETINE iračkih šiita upale su u ambasadu SAD u Bagdadu. Napravili su brešu u ogradi oko ambasade. Ubrzo je došlo do pucnjave.

Nezvanično, najmanje 1o učesnika protesta je ranjeno. Donald Tramp je preko Tvitera objavio da je ubijen jedan američki vojnik, a da ih ih je „mnogo ranjeno“.Došlo je i do izbijanja vatre, ali nije saopšteno šta je izazvalo požar.

Nekoliko hiljada šiita se okupilo, negodujući zbog američkih vazdušnih napada na tri pozicije šiitskog poketa „Kataib Hezbolah“ u Iraku i dve u Siriji u kojima je bilo 15 mrtvih i preko 30 ranjenih.

Neki od okupljenih bili su obučeni u crno, a složno su uzvikivali „Dole SAD“ i „Smrt SAD“.

Bilo je i skandiranja:“Ne Amerika“ i „Ne Tramp“. Na ogradi ambasade je ispisan i ovakav grafit: „Zatvoreno u ime otpora“.

Ambasador SAD u Bagdadu i osoblje ambasade već na početku protesta su evakuisani iz zgrade. U protestu su učestvovale hiljade Iračana i pripadnika vojske te zemlje. Predsednik SAD je za protest i upad u ambasadu optužio – Iran!

„Pozvaćemo Teheran na odgovornost za ovaj napad!“

Zvaničnom Bagdadu je poručio da oko ambasade SAD postavi vojsku.

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Zašto na Amere, pa to je fina gospoda. Oni šire demokratiju, doduše granatama i bombama. Kad Talibani roknu nekog jenkija, Tramp dreči kao zelenko.

 2. Kulak says:

  Oko za oko,zub za zub.Ni Ameri ne mogu više ubijati nekažnjeno.Zasad još jedino diktator milo đukanović tuče i ubija nekažnjeno.ZASAD.

 3. djordje says:

  Stoka anglosaxsonska uskoro ce biti pretesno za vas na bilo kom delu zemljine kugle pa cak i u vase takozvane demoonkratske drzave. Nece imati gde da se sakriju jer su puno zla naneli na zemaljskoj kugli.

 4. milorad2 says:

  počeo je ustanak u iraku jbaće im iračani mamu a zatim će ući u savez sa iranom, i suniti i šiiti zajedno.Strašno je kakva su sve zlodela i pljačku počinili amerikanci u iraku od kad su ih okupirali ali sada je kraj okupacije.Biće TEŽAK i VELIKI rat tamo već početkom ove godine.Ovo je početak kraja američke svetske hegemonije i diktature.

 5. Velika Metla says:

  Ovi znaju za šta i protiv koga se bore,za razliku od srbadije koja bi da napravi kajganu ali da ne razbije jajca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *