НАПАДНУТА АМЕРИЧКА АМБАСАДА: Завијају сирене, ради ПВО, не зна се ко је нападач (ВИДЕО)

NAPADNUTA AMERIČKA AMBASADA: Zavijaju sirene, radi PVO, ne zna se ko je napadač (VIDEO)

6 jula 2021

Neidentifikovane snage su izvršile napad dronovima na američku ambasadu u tzv. „Zelenoj zoni“ Bagdada, u kojoj su smeštene administrativne zgrade i diplomatske misije. Čule su se sirene za vazdušni napad i aktiviran je PVO sistem.Postoje oprečni izveštaji o efikasnosti naleta dronova. Svedoci izveštavaju da protivavionski sistemi nisu oborili nijedan dron, jer na nebu nije bilo eksplozija. Prema iračkim novinama Saberin, jedan od vazduhoplova, „prepariran bombama“, uspeo je da uleti na teritoriju američke misije.

Istovremeno, izvori u iračkim snagama bezbednosti kažu da su napad izvela tri drona. Jednog od njih eliminisao je sistem C-RAM, dok su se preostala dva srušila na putu do ambasade zahvaljujući delovanju radio-elektronskog sistema.

Za sada nema nikakvih izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Prethodna epizoda napada na jednu od američkih meta se odigrala 5. jula. Tada su u pravcu vazduhoplovne baze Ain al Asad u provinciji Anbar, gde su smeštene trupe oružanih snaga SAD-a i Međunarodne koalicije, ispaljene tri rakete koje su pale duž oboda objekta. Nije bilo žrtava, a materijalna šteta se još uvek procenjuje. Međutim, nijedna organizacija

Kako lokalni mediji navode, nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za napad.


(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

  1. Covid histery idiots says:

    Braaavo. Kauboje pretvoriti u gowna!

  2. petrovgrad says:

    Uskoro će bledoliki put pod noge i da kopaju rovove oko Vašingtona, ... da sačuvaju svoje gradove. Bežanija sa Bliskog i dalekog istoka pitanje je dana.

  3. ko says:

    To treba da bude primer svima u svetu jer to su zasluzili ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *