НАПАДНУТА АМЕРИЧКА ВОЈСКА: Има погинулих

NAPADNUTA AMERIČKA VOJSKA: Ima poginulih

11 januara 2020

Dvojica američkih vojnika su poginula, a dvojica su ranjena kada je njihovo vozilo naišlo na bombu postavljenu pored puta u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu, saopštila je američka vojska.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Visoki avganistanski vojni zvaničnik u Kandaharu rekao je da se incident dogodio u okrugu Dand, kada je uređaj pogodio jedno od oklopnih vozila američkih snaga.Strane trupe opkolile su to područje i držale avganistanske snage dalje od mesta događaja, dodao je zvaničnik.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad i rekao da je eksplozija ubila sve vojnike u vozilu.

Talibani obično tvrde da ima žrtava i preuveličavaju cifre kada napadaju avganistanske i strane trupe.

Agencija navodi da, uprkos zimskom zatišju u borbama zbog obilnih snežnih padavina u planinama gde se islamistički talibani obično odmaraju i reorganizuju uoči godišnjih prolećnih ofanziva, oni i dalje napadaju avganistanske snage i njihove saveznike drumskim bombama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Ja ne verujem uvek to što prenosi N1. Mislim da je samo pukla prednja guma kada je nagazila na stari ekser. Zašto bi neko napadao vojsku SAD u Avganistanu, kada su oni tamo da šire demokratiju. To da pukne guma dešava se i na našim putevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *