НАПАДНУТА ХРВАТСКА ВОЈСКА!

NAPADNUTA HRVATSKA VOJSKA!

24 jula 2019

Hrvatsko ministarstvo odbrane saopštilo da je u misiji u Avganistanu došlo do vanrednog događaja. Mediji navode da su talibani ranili tri hrvatska vojnika.

„Nažalost, jutros se dogodio napad u Kabulu na vozilo hrvatske vojske. Imamo troje povređenih vojnika, od kojih je jedan u jako teškom stanju i bori se za život. Druga dvojica su teško povređena, ali nisu u životnoj opasnosti“, kazao je ministar odbrane.„Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zaletanja motora s bombašem samoubicom u naše vozilo. Na lice mesta su izašle avganistanske snage i pružile pomoć našemimp o vređenim vojnicima“, dodao je ministar odbrane Hrvatske.

Ranjeni mladi vojnici

„Njima se trenutno pruža maksimalna medicinska pomoć i nadam se da ćemo ih brzo videti u Hrvatskoj“, kazali su.

„Sada je najvažnije da zbrinemo naše povređene pripadnike i to se sada čini. Bili smo jutros kod porodica povređenih vojnika. Kao ministar obrane spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji učestvuju u operacijama širom sveta u podršci mira i bezbednosti“, kazao je ministar Krstičević.

Objavljeni su i detalji o ranjenim vojnicima. Dvojica žive u Osijeku i Vinkovicima, a jedan u Sesvetama. Radi se o mlađim pripadnicima vojnih snaga, 87. i 92. godišta.

(Indeks)

KOMENTARI28 komentara

 1. Kulak says:

  Naša voljena braća Afganistanci!!

  • Ivana says:

   Hrvati to jest 99% ustaše ništa nisu naučile pod Pavelićem koji ih je poslao na Staljingrad pa su tamo samo zagnojili zemlju i nisu se vratili. Tako će i ovi po američkim ratištima gde trebaju vatrene usraše. Pa im posle bili krivi Rusi a niti jedan pametan da se zapita što su išli u rat na Rusiju? Ne pitaju se jer dobro znaju mržnja prema svemu pravoslavnom šta im usađuje Vatikan i katolička crkva vekovima je nemerljiva. Sad posle Afganistana počet će mrzeti i muslimane a do juče u Hrvatskoj sve najbolje o njima braća Bošnjaci, naša braća Albanci mućnite tikvom malo bolje uz to šta ste Iranci kako je govorio krivousti možda su vam i Afganistanci braća. Pa kud na braću usraše?

   • Karital says:

    Kec od istorije!Ustaša u zemlji komunizma nije bilo.Oni nisu ni znali ratovati pošto su bili stranačka vojska.U Rusiji su se nalazili legionari, obučeni od strane Njemačke, koje su po predaji, sovjeti pretvorili u internacionalnu jugoslovensku brigadu u CCCP-u.Šok je šok (prijatelj) kad su u pitanju Albanci.

    • Ivana says:

     O kojoj ti zemlji komunizma govoriš govorimo o ustaškoj Hrvatskoj ili NDH i nekad i danas je to ista ustaška država samo sad mudro zamaskirana. Velika većina Hrvata i danas proklinje Staljingrad gde su im dedovi zagnojili zemlju.

     • c-400 says:

      Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji učestvuju u operacijama širom sveta u podršci mira i bezbednosti“, kazao je ministar Krstičević. Jel ste procitali ovaj dobar vic ? Americka narko drzava podrzava mir u svetu ? Stalno dosadjujem urednistvima da naprave rubriku za ovakve viceve !

 2. Portopranco says:

  Konačno i jedna zaista dobra vijest. Hvala ti Bože.

 3. Boze Pravde says:

  Otisle ustase da cuvaju polja maka. Sto ih se manje vrati, manje posle za nas.

 4. Biogradlija says:

  Ulizice okupatora odnosno "topovsko meso".Ameri su im omogućili da dobiju etnički očišćenu tzv.državu,a sad za to moraju platiti cijenu.I plaćat će je.Kod Amera nema ništa besplatno.

 5. Pele says:

  Topovsko meso, sta vise reci!!!

 6. Gardista says:

  Pa sta traze tamo....seju ustasku ljubav i dobrotu Tompsona po suverenim zemljama. Zao mi talibana, za njega niko nista ne kaze, a isti oni su maltretirani od kromanjonske policije u potrazi za ekonomskim boljitkom u EU.

  • doktrina soka says:

   Sta traze tamo?Otplacuju kredit za lijepu njihovu,a kreda nije bela vec je crvena u krvi vlastite dece,taman im se poklopilo deca rastu, proslo je 28g od "Oluje"taman za Nato vojsku,nisu je prolili ocevi za njihovu lijepu e moraju za velikog brat deca da odraduju mobu-dug,a brat "voli" mlade.

 7. Deki says:

  Krepao je jedan, šteta što nisu sva trojica!

 8. milorad2 says:

  pa izgleda da su poslali hrvate da se vozikaju po okolini, pošto NATO trupe i amerikanci više i ne izlaze iz baza, sem vazdušnim putem.Steglisu ih talibani ni u bazam više nisu sigurni a još prošle god, su digli u vazdugh svu tešku tehniku jer nisu mogli da je izvuku van avganistana, tražili su garancije od talibana da ih puste ali su ih ovi ODJ.... ladno.Velika pobeda u avganistanu :) je takva teška laž da je to smešno, oni su tamo ko miševi u rupi jedini razlog zašto su još tamo je to što talibani nemaju dovoljno teškog i PvO naoružanja da napadaju direktno gradove inače bi kabul odavno pao.

 9. Vodja says:

  Sad ce vucic poslati telegram saucesca, a noletovi fanovi ce biti zabrinuti za noletovu momcad u Afganistanu.

 10. Komandant Mark says:

  Šta oni traže u Avganistanu? Izgleda šta su tražili - to su i dobili!

  • doktrina soka says:

   Ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju,to je danak u krvi.

 11. Dražen Jovan Petrović says:

  Akcije se nastavljaju do potpunog protjerivanja ustaškog okupatora iz Afganistana.Zagnojit će ustaše afganistansku zemlju kao što su zagnojile rusku pod Staljingradom.

 12. Kulak says:

  Neka je večna slava i hvala afganistanskom heroju koji je junački branio od tuđina i okupatora svoju otadžbinu.

 13. Republika Srpska says:

  Navijam za Afganistance...šteta da ist Usr nisu zaklali.

  • Republika Srpska says:

   Navijam za Afganistance...šteta da sve Usre nisu satrali ko gnjide.

 14. Nićifor says:

  Šta oni traže i Avgamistanu? To pitanje je u hrvatskom saboru premijeru Plenkoviću, ministru Krstičeviću i članovima vladajuće stranke (HDZ) postavio najpopularniji političar na ovim postjugoslovenskim prostorima Ivan Pernar. Pitao ih je i šta hrvatska vojska traži na ruskoj granici, ističući da Rusija nije pretnja ni jednoj evropskoj državi, što svi saborski zastupnici veoma dobro znaju, kao što to znaju i vlastodršci svih zemalja koji su poslali svoje vojnike tamo. Šta će mu posle ovog tragičnog i nepotrebnog događaja odgovoriti oni kojima je pitanje postavio? Hoće li roditelji poginulog vojnika nasrnuti na njega, kao i ona baba koja je zbog vlasti koju on kritikuje pošla u narodnu kuhinju? On joj je kriv za to, a ne vlast koja ju je dovela u takav položaj. Nisu se vojnici pitali hoće li u NATO, kao što se nisu pitali ni crnogorski, već ih tamo šalju marionete koje se nalaze na vlasti zaslugom onih kojima služe. Mislite da i naše vojnike čeka drugačija sudbina i da će Vučić tražiti saglasnost naroda za ulazak u NATO savez, koga bar Srbija ne pamti ni po čemu osim po zlu kakvo joj niko u novijoj istoriji nije naneo.

 15. persida says:

  Napred Talibani...Samo udri...

 16. persida says:

  Novak upravo polece u Avganistan da pomogne svojm ljubimcima, strpite se usrase, Nolo stize.

 17. Ivan Grozni says:

  Na Staljingradu ih nisu ubijali metcima. Uvece ih poliju hladnom vodom i ostave gole na mrazu. To mozete procitati knjizi "nepoznata istorija'. Jedne noci Rusi su polili vodom 1000 hrvatskih dragovoljaca i ostavili ih na minus 40 stepeni na jednoj poljani. Ujutru su nasli samo leseve smrznute u snegu.

  • Ivana says:

   Hrvatskih dragovoljaca gde je bio i tvoj deda ustašo jel ti žao kaže se dobrovoljaca.

   • Kosovac says:

    @ Ivana,…. Nemoj da izlićeš kao ždrebe ispred rude.

   • Karital says:

    Ta, "nepoznata istorija" je poznata vama i drugo nikome?Uostalom, te smrznute leševe najbolje su upoznali mještani Vršca i ostalih mjesta po Banatu i Srbiji prilikom prolaska crvene armije.

    • Dijaspora says:

     Afganistancima puna podržka, samo neka skidaju NATO i USA vojsku, tako jim i treba, jer su na tuđoj teritoriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *