НАПАДНУТА ИЗРАЕЛСКА ВОЈНА БАЗА: Тежак ударац за Израелце

NAPADNUTA IZRAELSKA VOJNA BAZA: Težak udarac za Izraelce

2 maja 2020

Izraelsko ministarstvo odbrane saopštilo je u četvrtak da su njenu vojnu bazu napali nepoznati napadači, što je rezultiralo zaplenom vojne opreme.

Na službenom nalogu izraelskog Ministarstva odbrane objavljen je novi tvit kojim se potvrđuje isecanje ograde vojne baze na jugu zemlje i identifikovana su oštećenja na vojnoj opremi u samoj bazi.Na službenom nalogu Ministarstva odbrane navedeno je da je preliminarna istraga otkrila prisustvo određenog broja osumnjičenih koji su ušli u bazu i ukrali vojnu opremu, uništili i drugu opremu i uspeli da pobegnu. Zbog oštećenja ograde vojne baze vojna policija je pokrenula istragu o incidentu.

U međuvremenu, izraelski „Kanal 7“ saopštio je da je grupa „beduina“ uspela da prodre kroz ogradu vojne baze Taslim u pustinji Negev i ukrade opremu i oružje, uspevajući da u toku krađe ošteti tenk.

Nisu prijavljeni nikakvi drugi detalji i nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Da se popravi ogreban tenk trebace dvadeset dolara. Da li Izrael ima toliko?

 2. M says:

  To bijahu lopovi,a ne diverzanti,pa je materijalna šteta mala!Ali hrabri i vješti lopovi koji su nadigrali sistem straže,osiguranja i Izraelskog ponosa!Sad će Izraelci,kao ozbiljna država i vojska,vjerovatno taj sistem poboljšati!Ako ne brojem stražara,a ono vjerovatno psima,tehnikom itd.!

 3. Žarko says:

  Izraelskim spec snagama mogu doći glave samo Iran, i ovi drugi koji su spasili Siriju... ccc

 4. Žarko says:

  Zašto nisu objavili i broj mrtvih u toj akciji!!? Ukradeni su vitalni sistemi komunikacije i najvažnije ŠIFRE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *