НАПАДНУТА РУСКА БАЗА! Напад одбијен, СВИ ДРОНОВИ ОБОРЕНИ

NAPADNUTA RUSKA BAZA! Napad odbijen, SVI DRONOVI OBORENI

3 septembra 2019

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su sve bespilotne letelice koje su se kretale u pravcu avio-baze Hmejmim u Siriji, saopštila je sirijska državna televizija.

Kako se navodi, u Latakiji su se čule eksplozije zbog aktiviranja sistema PVO koji je zapucao na dronove terorista.Iz Ministarstva odbrane Rusije preciziraju da je reč o dva teroristička drona, kao i da prilikom obaranja nije načinjena nikakva materijalna šteta.

Sirijska televizija je takođe navela i da su vladine snage u subotu jednostrano obustavile borbena dejstva u zoni deeskalacije Idlib.

KOMENTARI20 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ovo najverovatnije znači da jednostrano obustavljanje borbenih dejstava od strane SAA biće ubrzo prekinuto i nastaviće se ofanziva snaga SAA u zoni deeskalacije Idlib. Baš me interesuje koji deo te zone će sad osloboditi. Da li će od ranije oslobodjenog Kan Šejkuna nastaviti na sever recimo 5-10 km približavajući se sledećem većem gradu Marat al Numan i naravno očistiće teritoriju istočno i zapadno od autoputa M5 u širini cele zone. Ili će da načnu džihadističku zonu zapadnije, u oblasti planine Zawiya.

  • persida says:

   Slobodanka prolupala, sve zna samo ne to da je Putin cionisticki pioncic. Pa, koliko jos dokaza treba za to? Uzalud analize i lazna upucenost, ono sto je nabitnije ne moze se sakriti.

   • milos says:

    nabitno

   • Milan says:

    Sido, začukala si se skroz naskroz. Nadmašićeš papsku inkviziciju koja je vekovima proganjala i surovo kažnjavala jeretike. Briši "persida" pa stavi npr. "Papa Inoćentije IV".

    • persida says:

     Kome sam ikada ista zabranila? Ti hoces da budes Papa jer ti smeta ono sto pisem. Umesto da komentarises tekst, ti se okomljuje na mene. Ko je ovde jeretik, Slobodanka koja u horu Srbalja veruje da ce nas spasiti Putin i niko drugi, ili ja koja sam u to sumnjala i jos uvek sumnjam. Da i ti nisi od onih sto Putinovu sliku pod jastukom drzis. Ako je tako, dajem ti dozvolu da tako i nastavis. Stavise, predlazem Putinu da te ordenuje, jesi li sad zadovoljan?

     • Milan says:

      Mislim da je mnogima jasno da ako bi Rusija sada vojno napala Izrael to bi bio početak trećeg svetskog rata koji bi krenuo baš na Bliskom istoku. Udar Rusije po Izraelu - to bi bilo stavljanje prsta u oko državama: SAD, V.Britaniji i Francuskoj koje su vodeće članice NATO-a i koje već više od 100 godina stoje iza pravljenja i jačanja savremene države Izrael. Rusija nije sila koja otpočinje ratove, ali ih zato završava. To je jednostavna istina o Rusiji koji mnogi znaju, ali naš "papa Inoćentije IV" suludo tvrdoglavo i krajnje glupo traži da Rusija protivno sebi uradi nešto drugo. Ideja o nejednakosti između Jevreja i Arapa ugrađena je u britansku i francusku, a naknadno i u izraelsku i američku politiku. To je tako od samog početka obnavljanja Izraela, od 1882 godine kad su podržavali iseljavanje Jevreja na teritoriju Otomanskog carstva, zatim od 1916 godine kad su V. Britanija i Francuska napravile tajni sporazum Sajns-Piko o podeli još uvek postojećeg Otomanskog carstva, pa krajem 1917 Velika Britanija koja tada nije ni kontrolisala Palestinu izdala je čuvenu Balforovu dekleraciju kojom Palestinu dodeljuje Jevrejima. Ironija je da tadašnja vodeća svetska sila V.Britanija deli nešto što ni ne poseduje, lako je deliti tudje. ... Ne možeš samo da trtljaš šta si ti sve pročitala o cionistima kao poslednja blesa, a da zanemaruješ najmanje tri velike svetske sile koje itekako stoje iza Izraela.

      • persida says:

       NISTA TI NE RAZUMES, nisu samo zapadne sile te koje stoje iza Izraela, vec je iza te teroristicke drzave danas ponajvise RUSIJA. Rezultat svega ce biti urusavanje Zapada preko bankarstva i ponovno unistenje Rusije po modelu boljsevicke revolucije. Izrael ce pobediti i Sotona ce biti krunisan u Jerusalimu, ne zato sto su Jevreji losi ljudi vec zato sto ce im korumpirani zapadnjaci i izdajnici Rusi to omoguciti.

     • Milan says:

      Smiri živce, ovo će slično ovako još dugo da se odvija. Otprilike trajaće sve dok SAD ne skomola ekonomski, a onda neće imati ko da podržava i izdržava Izrael. Tek tada stanje na Bliskom Istoku će se menjati.

      • persida says:

       Oj, neuki covece, nemas pojma o bankarstvu, privatna jevrejska banka (tzv. Federalne rezerve) odrzava Ameriku i to nema veze sa ekonomijom, vec sa pravom (bogom danim?) da stancuju dolare bez pokrica. Masinu za stancovanje mogu da stave gde im je volja i kolo korupcije ce biti isto kao i sada. To je centar planetarnog terorizma, a ne bradati idioti po pustinjama Sirije. Ali, Rusi i Kinezi ne smeju da zucnu o tome, svi oni priznaju laznu valutu i ljube skute Satane.

       • Milan says:

        Pogrešno si shvatila bankarstvo. Nisi nikad čula za aktuelnu dedolaizaciju međunarodnih plaćanja? Nisi nika čula za pucanje prenaduvanog američkog finansijskog balona i zašto će se to desiti? Kad napišeš ovo da "svi oni priznaju lažnu valutu" - tu se vidi da ne poznaješ bankarstvo i kako funkcionišu međunarodna plaćanja.

       • Milan says:

        1. Centralna banka je dužna da štampa onoliko novca koliko ima proizvedenih roba i usluga u toj zemlji. Mora da postoji ravnoteža: Novac = vrednost proizvedenih roba i usluga. Šta se dešava ako Centrala banka odštampa više novca. Nastupa Poremećaj poznat kao Inflacija u kom "mnogo novca juri malo roba", dakle nema ravnoteže. Da bi došlo do ravnoteže Cene proizvedenih roba će skočiti. Eto to je najkraće objašnjena inflacija. 2. U SAD se ne oseća takav poremećaj naspram velike količine štampanog novca koje vrši njihova centralna banka FED, a koja je u privatnom vlasništvu. To je moguće zato što dolar ima još i funkciju medjunarodnog sredstva plaćanja. Ali ako se dolar postupno sve manje koristi u medjunarodnim plaćanjima gde će onda završiti prekomerno odštampani USA dolar. On se mora vratiti kući i tada nastupa u SAD poremećaj da "mnogo novca juri malo roba" tj. nastupa skok cena - inflacija. A država SAD od ranije, osvajajući svet sa svojim velikim multinacionalnim kompanijama i jureći zaradu samo za vlasnike kapitala, prebacila je time proizvodnju iz SAD u razne druge države, mnoge američke fabrike zvrje prazne, najčešće se uzima grad Detroit za primer, ali nije to jedini primer. Dolar koji bi se vratio u SAD lako bi napravio neravnotežu jer i proizvodnja u državi SAD je umanjena. Tramp je u pravu kad traži od svojih kapitalista da se najpre obnovi proizvodnja u SAD, ali njega ne slušaju. Ne slušaju ga zato što privatni vlasnik kapitala razmišlja samo o što većoj zaradi za sebe, a tamo negde u inostranstvu postoji jeftinija radna snaga od one u SAD, manji porez i druge pogodnosti. Zbog ostvarivanja što veće zarade za sebe on ne vodi računa o stabilnosti nacionalne ekonomije. ... Dedolarizacija u drugim državama sveta mora da se odvija postupno, ne može odjednom da se prekine korišćenje dolara za medjunarodna plaćanja jer nagli prekid kod tih drugih zemalja izazvao bi razne druge poremećaje. Dovoljno je i najbolje je da se dedolarizacija odvija postupno.

   • Apis says:

    Dobro, ajd navedi samo jedan dokaz za tu tvoju tvrdnju?!

 2. Slobodanka says:

  U idlibskoj deeskalacionoj zoni ima oko 37.000 najokorelijih terorista iz kategorije "zelenih", ali oni su veoma bliski i srodni "crnima" tj. ranije poraženom ISIS-u. Sa džihadistima iz Idliba su američki jastrebovi računali da će svrgnuti Asada. Preuzimanje Idliba od snaga SAA trajaće duže vreme, ali nestankom ove zone SAD-u će u Siriji ostati samo Sirijski Kurdi, a i njih Amerikanci izdaju predajom njihovih teritorija Turskoj. Po svoj prilici američke snage će još dugo i tvrdoglavo istrajavati na svom ostanku u Siriji, ali bez obzira na to američko prisustvo u Siriji sve više će da se topi.

 3. Slobodanka says:

  U idlibskoj deeskalacionoj zoni ima oko 37.000 najokorelijih terorista iz kategorije "zelenih", ali ovi su veoma bliski i srodni "crnima" tj. ranije poraženom ISIS-u. Sa džihadistima iz Idliba su američki jastrebovi računali da će svrgnuti Asada. Preuzimanje Idliba od snaga SAA trajaće duže vreme, ali nestankom ove zone SAD-u će u Siriji ostati samo Sirijski Kurdi, a i njih Amerikanci izdaju predajom njihovih teritorija Turskoj. Po svoj prilici američke snage će još dugo i tvrdoglavo istrajavati na svom ostanku u Siriji, ali bez obzira na to američko prisustvo u Siriji sve više će da se topi.

 4. persida says:

  Slobodanka izbrojala tacno 37 000 opasnih terorista. Ovo je nauka najviseg nivoa.

 5. milorad2 says:

  A odakle teroristima dronovi,kupuju dečije igračke pa vežu dinamit ispod? Odakle im dronovi, ko ih snabdeva i zašto rusija ne reguje na to.Ima načina da se odgovori sigurno i to vojno ispod žita kao što su i ovi napadi dronovima.Samo tamte zs kukuriku radi posao protiv koalicje koja već sad vodi otvoren rat protiv ruusije.Fregata onde , razarač ovde i ja sam ubedjen da bi napadi dronova na rusku bazu magično prestali.

  • persida says:

   Rusija ne moze da reaguje na dronove jer ih Izrael daje teroristima, a Rusija ne sme nista da kaze protiv Izraela. Pa, zar je to tako tesko ukapirati?

   • Mile "japanac" says:

    Sido,(Gorane,nezavisni) takva majke retko radja. Toliko si glupa da verujem da ne možeš to da shvatiš.

  • Milan says:

   Po podacima iz 2011 bespilotne letilice tada su proizvodile: SAD, Francuska, Velika Britanija, Izrael, Južna Afrika, Turska, Kina, Italija, Rusija, Singapur, Ujedinjeni arapski emirati, Australija, Južna Koreja, Nemačka, Švedska. Danas broj proizvodjača i broj zemalja koje ih proizvode sigurno je značajno veći, a UAV (bespilotne letilice) se mogu napraviti i u ručnoj izradi. Zatim razni trgovci naoružanjem, i oni koji bi prodali UAV, ili najvažnije delove za UAV, vrlo lako mogu stići do Idliba preko Turske. Tamo u Idlibu se već duže vreme koncentrišu ne samo militanti nego i visoko obučeni instruktori iz SAD, V.B. Francuske, Nemačke, Turske, itd. Ne vredi pogadjati otkud im bespilotne letilice, a one jesu veoma perspektivne u budućim ratovima.

 6. Nikola says:

  Ima oko 40 000 aktivnih i prekaljenih terorista u Idlibu ne znam šta je problem nekima sa tom cifrom? SAA ide polako i pametno nema srljanja, pogotovo što imaju premoć u vazduhu. Dođu do linije kontakta sa teroristima, stanu a onda ih preoru sa avionima i artiljerijom sve dok ima živih terorista. Pa šta mislite, zašto je tako lako pao front u Idlibu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *