НАПАДНУТА РУСКА БАЗА: Реаговао моћни ПАНЦИР

NAPADNUTA RUSKA BAZA: Reagovao moćni PANCIR

10 februara 2020

Ruska vojska u vazdušnoj bazi „Hmejmim“ u Siriji odbila je dva napada terorističkih bespilotnih letelica pomoću protivvazduhoplovnog sistema „Pancir“, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Jurij Borenkov.

– Nije bilo povređenih, niti materijalne štete. Ruska vazdušna baza „Hmejmim“ normalno funkcioniše – rekao je on.Prema njegovim rečima, protivvazduhoplovni sistem „Pancir-S“ presreo je prvu metu na rastojanju od oko dva kilometra od baze, a drugu na udaljenosti od šest kilometara.

Prvi napad je došao iz pravca severoistoka, a druga sa severozapada, iz pravca Sredozemnog mora.

Borenkov je takođe naglasio da turska vojska već treći put u sedmici nije prisustvovala zajedničkom patroliranju s Rusijom u Siriji, zbog čega je ruska vojna policija samostalno patrolirala u provinciji Haseka.

Rusko Ministarstvo odbrane naziva „Pancir“ glavnim domaćim sistemom protivvazdušne odbrane kratkog dometa. Stvoren je da pokriva sisteme dugog dometa S-300 i S-400, ali i za zaštitu civilnih i vojnih objekata, kao što su aerodromi, komandna mesta, komunikacijska središta… Namenjen je za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućili su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *