НАПАДНУТА РУСКА БАЗА У СИРИЈИ: Очекује се страшна освета

NAPADNUTA RUSKA BAZA U SIRIJI: Očekuje se strašna osveta

12 avgusta 2018

Treći dan za redom ruska baza pod napadom.

Ruska vojska ponovo je u poslednja dva dana oborila bespilotnu letelicu kod vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji, koja je lansirana sa područja koji kontrolišu ekstremisti.„U noći 11. na 12. avgusta, ruski radari na bazi Hmejmim detektovali su bespilotnu letelicu lansiranu sa područja deeskalacije u Idlibu“, rekao je rekao je direktor ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Aleksej Cigankov.

Cigankov je dodao da je dron oboren na bezbednoj daljini, kao i to da nije bilo štete i povređenih.

Prethodna dva napada su došla sa teritorije Latakije.

Očekuje se da će ruska vojska reagovati žestoko i postoji mogućnost da ovi napadi budu okidač za kopneni napad sirijske vojske na pobunjenike na tim teritorijama.

(Tanjug/Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Meri says:

    Ponavljaće se napadi dronovima na Hmejmim sve dok snage SAA ne oslobode šire područje deeskalacione zone Idlib sa zapadne strane i u velikom luku počev od Latamine (Hama) pa do Džisr eš Šugur (Idlib).

  2. Miraš says:

    Snage SAA uspele su danas značajno da smanje noviji džep ISIS na istoku pokrajine Suvajda. Praktično snaga ISIS nema više u pokrajini Suvajda i ostao je značajno smanjeni džep preko pokr. granice u susednoj pokrajini Damask. (Jug Sirije: najzapadnije je Kunejtra pa istočnije je Dara pa Suvajda pa jug Damaska pa jug Homsa u kom je američka baza baza Al Tanf). Do kraja avgusta ovo što je preostalo sigurno će završiti, možda i ranije. U septembru većina snaga biće usmerena na severozapad Sirije na Idlib.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *