НАПАДНУТА РУСКА ВОЈНА БАЗА: Руски ПВО системи одбили напад дронова

NAPADNUTA RUSKA VOJNA BAZA: Ruski PVO sistemi odbili napad dronova

12 jula 2019

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu odbili su napad bespilotnih letelica terorista na rusku avio-bazu Hmejmim u Siriji, niko nije povređen, rekao je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, general-major Aleksej Bakin.„U noći 12. jula s teritorije Idlibske zone deeskalacije borci nelegalnih oružanih formacija pokušali su da napadnu rusku avio-bazu Hmejmim uz pomoć bespilotnih letelica. Ruska dežurna PVO sredstva na vreme su otkrila i na bezbednoj udaljenosti od baze uništila tri bespilotne letelice“, rekao je Bakin.

On je dodao da u napadu nema povređenih, kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Ruska avio-baza funkcioniše prema planu, dodao je Bakin.

Teroristi su i 26. juna pokušali da napadnu Hmejmim dronovima, ali je ruski PVO otkrio bespilotne letelice i uništio ih.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Ma kakvi teroristi, Rusi ne smeju da kazu da Izrael eksperimentise sa njima kao sa pacovima.

  • Apis says:

   Pokusavaju sa experimentima ali im nesto slabo ide.hehe...pored Izraelaca tu su Britanci, Ameri, Francuzi, Nemci...kao čopor vukova koji napada zastićene ovce u oboru pa sad ako nekako prodju.

  • Miraš says:

   Oladi Sido, gde si zapela. Ne živčani. U Idlibskom zmijarniku prisutne su razne medjunarodne terorističke grupe, a na terenu najviše ima pro-turskih militanata. Posebno pitanje je koji sve centri moći njih angažuju i finansiraju. Idlibsku zonu će očistiti kad preseku "sponzorske" kanale preko kojih snabdevaju oružjem te teroriste. Biće jako dobro ako bar veći deo Idlibske zone očiste do kraja ove godine. Ne zaboravi da svojevremeno u Avganistanu oko 10 godina Rusi su imali sličan posao, A I KAKO SE TO ZAVRŠILO PO ONDAŠNJI SSSR. Idlib je ipak manji, ali preko Sredozemnog mora i preko kopnene teritorije Turske mogu iznova i stalno da upumpavaju u tu oblast nove teroriste i nove količine naoružanja. DEVOJANA, OLADI OD SVOJIH AMBICIJA.

   • persida says:

    Drago mi je da ti nemas ambicija, osim staljinistickih. Svako ko ucutkava druge je nesigurni sozifrenicar. Zar ti nije dovoljno da kazes sto imas, nego moras da cenzurises druge. Uzmi ti junace pusku u ruke, pa hajde na Kosovo i ne mrci vise tastaturu.

    • Miraš says:

     Tvoji komentari otkrivaju da gluplja si od mrkle najcrnje ponoći, a htela bi da te broje u pametne. Dosadana si ko stenica.

 2. Milan says:

  Miraše, Sida-devojana se napalila i samo išće i to od Rusa, a oni je uopšte ne čuju. Možda Sida misli da joj pripadaju: Diploma eksperta za Bliski Istok, Diploma eksperta za savremeno ratovanje, i ko zna koje još diplome.

  • persida says:

   Dobro je da Rusi samo tebe cuju, javi kad stizu na Kosovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *