НАПАДНУТА РУСКА ВОЈНА БАЗА У СИРИЈИ!

NAPADNUTA RUSKA VOJNA BAZA U SIRIJI!

7 maja 2019

BOJOVNICI i teroristi – koje su na Zapadu proglasili za `ustanike` i borce za `demokratsku Siriju` – ponovo su tukli Hmejmim, rusku avio-bazu kod Latakije. Tačnije: pokušali su da tuku.Šef ruskog Centra za mirenje sukobljenih strana u Siriji,  Viktor Kupčišin, izjavio je da ni razaranja ni postradalih nije bilo. pa precizirao:

„Bio je to napad reaktivnim projektilima, ali ga je naša PVO u potpunosti odbila. Projektili su ispaljivani iz okoline naselja Zavija koje se nalazi u provinciji Idlib – unutar `zone deeskalacije`. Taj deo provincije je pod kontrolom Džebhat an-Nusra koja se proglasila za Hajat Tahrir aš-Šam“.

Prema njegovim rerčima, bilo je ispaljeno ukupno 36 projektila, a vatrom je upravljano preko dronova..

Kupčišin je upozorio da se situacija u pomenutoj `zoni deeskalacije` jako pogoršala.

Prefarbani nusrovci pokušali su napad na Hmejmim i 2. maja, samo što su tada gađali sa pozicija oko naselja  Kaliat El-Mudik i Bab Atika.

Tokom aprila su napade na Hmejmim pokušavali čak 12 puta. Svi ti napadi bili su odbijeni, a ruske rakete su uništile svih 12 dronova koji su korišćeni za te napade.

Vojni vrh u Moskvi odlučio je – zbog svega – da u zaštitu baze Hmejmim uključi i svoje najmodernije sisteme za radioelektronsku borbu.

Rat u Siriji počeo je 2011-te.

Rusija se u njega – na poziv zakonite sirijske vlasti – uključila ujesen 2015-te.

Sirijski predsednik Bašar Asad izjavio je pre neki dan da je spoljni rat protiv njegove zemlje i dalje u toku,  samo što se sada vodi pomoću sankcija i ekonomske blokade.

(Fakti)

KOMENTARI7 komentara

 1. samostalan says:

  Opet teroristi pod vodjstvom Izra-Hela, a Putin cuti kao mula. Zapravo, toliko cuti da je vec sve rekao.

  • Rafmanjinov says:

   Gospodjo,vi kao tako bistra i ostroumna osoba,sta bi ste vi uradili,bas me zanima vas predlog.Pre nego sto lupite i jedva ostanete zivi,shvatite BOG NA NEBU,PUTIN NA ZEMLJI!!!!! Ovo nema veze,da li ga volite ili ne,ovo vam je cista istina,a istina zna mnogo da boli,narocito one koji se plase istine! Svako dobro!

  • Slobodanka says:

   Ne mastuljaj, dosadan si. Samo koristiš bilo koju priliku da napadaš Rusiju (Putina) i sasvim hladno ignorišeš šta se stvarno trenutno dešava u Siriji. "Syrian Army in control of Al-Bana and Al-Janabra in northern Hama. Tigers pushing towards Idlib axis" Sirijska vojska trenutno napada i potiskuje džihadiste na jugozapadnom delu Idlibske konfliktne zone, blizu mesta Kalat al-Madik i Kafr Nabuda. Te borbe se zapravo vode u severnom delu pokrajine Hama prema pokrajini Idlib, to je na toj strani koja je bliža Hmejmimu, i ostvarena su prva manja napredovanja snaga SAA. Mediji prenose da počela je ofanziva na Idlib pod vođstvom Tigrovih snaga. Ovi kopneni napadi sirijske vojske podržani su od strane vazdušnih snaga Rusije. Moguće je da zato se desio ovaj pokušaj napada na Hmejmim.

  • Slobodanka says:

   Pre ove ofanzive snaga SAA u jugozapadnom delu konfliktne Idlibske zone postojala je opasnost da južno od te zone džihadisti napadnu grad Hamu (glavni grad pokrajine Hama). Na to je ukazivala povećana koncentracija džihadističkih snaga.

 2. Zoran says:

  Bojovnici.:) Kaj bus rekel?

  • Karital says:

   Boj se bije.....

 3. A akoM says:

  Pa,u Siriji je rat!Kaj je tu čudno?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *