НАПАДНУТА РУСКА ВОЈНА БАЗА

NAPADNUTA RUSKA VOJNA BAZA

2 februara 2020

Teroristi su lansirali bespilotne letelice u blizini vojne baze „Hmejmim“ u Siriji, kontrola nad letelicama je preuzeta i one su onesposobljene, saopštio je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.

„Dana 1. februara oko 23 časa (21 po srednjoevropskom vremenu) kontrola vazdušnog prostora ruske avio-baze ’Hmejmim‘ primetila je grupu bespilotnih letelica koje su teroristi lansirali sa teritorija pod njihovom kontrolom u zoni deeskalacije Idlib. Sredstva za radioelektronsku borbu u vojnoj bazi presrela su kontrolu letelica i onesposobila sve dronove remećenjem funkcionisanja sistema upravljanja“, navodi se u saopštenju.

Borenkov je dodao da u napadu nije bilo povređenih i da ruska avio-baza „Hmejmim“ funkcioniše normalno.

Ruski centar za pomirenje takođe poziva komandante ilegalnih oružanih formacija da odustanu od oružanih provokacija i krenu put mirnog rešavanja situacije u područjima koja su pod njihovom kontrolom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    ma odakle im samo borbeni dronovi:)Stvarno mislim da bi neki američki razarač treba oda potone od napada nepoznatih dronova, mogli bi broovi da im nestaju na sred okeana:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *