НАПАДНУТА РУСКА ВОЈСКА у Сирији

NAPADNUTA RUSKA VOJSKA u Siriji

29 oktobra 2019

Šest osoba je povređeno tokom granatiranja pograničnog punkta Darbasija na severozapadu sirijske provincije Haseki, dok se tamo nalazila kolona ruske vojne policije, javila je sirijska državna televizija.

U saopštenju se navodi da je granični prelaz gađan iz artiljerijskog oružja.Situacija na severu arapske republike se zaoštrila početkom oktobra, kada je Turska počela operaciju „Izvor mira“ koja je usmerena protiv kurdskih odreda.

Sedamnaestog oktobra, prema dogovoru sa SAD, Ankara je obustavila borbene akcije kako bi Kurdi mogli da izvedu svoje formacije iz 30-kilometarske tampon-zone na granici.

Prema sporazumu koji su postigli turski lider Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin 22. oktobra, ruska vojna policija i sirijski graničari treba da očiste oblast na udaljenosti od 30 kilometara od turske granice od kurdskih snaga u Siriji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Možda bi šteta bila manja da je pogranični punkt bio ograđen vrećama pijeska-zemlje,i imao stojeći rov?!?Sve to ne košta nikakav novac,ali zahtijeva mozak-standard-samodisciplinu!Ili kratko rečeno-profesionalizam!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *