НАПАДНУТА САУДИЈСКА АРАБИЈА

НАПАДНУТА САУДИЈСКА АРАБИЈА

4 јула 2020

Снаге „Ансаралаха“ објавиле су у петак да су њихови авиони циљали више подручја у јужној Саудијској Арабији.

Према наводима снага „Ансаралаха“, њихови дронови су циљали оперативну команду на аеродрому Нажран и ваздухопловну базу краља Калида у Камис Мусхајту.– Ваздухопловне снаге су уз Божју помоћ успеле да изведу велику операцију данас поподне према Камису Мусхајту и Нажрану великим бројем (Касеф 2 К) летелица, који су обавили акцију гађајући команду на аеродрому Нажран, складишта оружја и летелице на аеродрому Краљ Калид у Камис Мусхајту и друге војне циљеве – рекао је портпарол Ансаралаха.

Додао је: „Летелица је погодила своје циљеве са великом тачношћу.“

Са друге стране, коалиција коју предводи Саудијска Арабија у Јемену објавила је раније данас да су њене снаге уништиле четири беспилотне летелице које су припадале снагама Ансараллаха.

– Јутрос су заједничке коалиционе снаге успеле да пресретну и униште четири беспилотне летелице, које су Хути (Ансаралах) лансирали према Краљевини, укључујући три дрона која су пресретнута и уништена у јеменском ваздушном простору – рекао је пуковник Турки ал-Малики, портпарол Коалиционих снага.

Ал-Малики је нагласио да команда Коалиционих снага примењује и предузима све потребне мере заштите цивила и цивилних објеката у складу са међународним хуманитарним правом и његовим уобичајеним правилима.

Ово је други велики напад покренут на Саудијску Арабију од почетка јула.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u