НАПАДНУТА САУДИЈСКА АРАБИЈА

NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA

4 jula 2020

Snage „Ansaralaha“ objavile su u petak da su njihovi avioni ciljali više područja u južnoj Saudijskoj Arabiji.

Prema navodima snaga „Ansaralaha“, njihovi dronovi su ciljali operativnu komandu na aerodromu Nažran i vazduhoplovnu bazu kralja Kalida u Kamis Mushajtu.– Vazduhoplovne snage su uz Božju pomoć uspele da izvedu veliku operaciju danas popodne prema Kamisu Mushajtu i Nažranu velikim brojem (Kasef 2 K) letelica, koji su obavili akciju gađajući komandu na aerodromu Nažran, skladišta oružja i letelice na aerodromu Kralj Kalid u Kamis Mushajtu i druge vojne ciljeve – rekao je portparol Ansaralaha.

Dodao je: „Letelica je pogodila svoje ciljeve sa velikom tačnošću.“

Sa druge strane, koalicija koju predvodi Saudijska Arabija u Jemenu objavila je ranije danas da su njene snage uništile četiri bespilotne letelice koje su pripadale snagama Ansarallaha.

– Jutros su zajedničke koalicione snage uspele da presretnu i unište četiri bespilotne letelice, koje su Huti (Ansaralah) lansirali prema Kraljevini, uključujući tri drona koja su presretnuta i uništena u jemenskom vazdušnom prostoru – rekao je pukovnik Turki al-Maliki, portparol Koalicionih snaga.

Al-Maliki je naglasio da komanda Koalicionih snaga primenjuje i preduzima sve potrebne mere zaštite civila i civilnih objekata u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom i njegovim uobičajenim pravilima.

Ovo je drugi veliki napad pokrenut na Saudijsku Arabiju od početka jula.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *