НАПЕТО! Америчке снаге блокирале руски војни конвој да прође контролни пункт у Сирији!

NAPETO! Američke snage blokirale ruski vojni konvoj da prođe kontrolni punkt u Siriji!

19 januara 2020

Oružane snage SAD-a navodno su ove sedmice blokirale ruski vojni konvoj da zaobiđe jedan od njihovih kontrolnih punktova na severoistoku Sirije, uzrokujući veliku saobraćajnu gužvu u blizini iračke granice.Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR), američke oružane snage odbile su da dozvole ruskom vojnom konvoju da prođe kroz njihov kontrolni punkt u pograničnom gradu Al Malikija, koji je severoistočno od Al Hasake.

Na snimcima koje je dobio SOHR, u Al Malikiji se može videti zastoj u saobraćaju kao rezultat ovog incidenta na severoistoku Sirije.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Kakve to veze ima sa nama Srbima?

  • Popara Dorcol says:

   Bas tako!!!

  • Ivana says:

   iste kao i ti s pameću.

   • persida says:

    Ivana, objasni, nemoj tako da pljujes, nije to dobro. Ako nesto imas da kazes, a ti reci.

    • Slobodanka says:

     Ivana ti je sasvim pravilno odgovorila. Amerikanci sede na silu i nepozvani u Siriji, a u Srbiji sede uz pomoć svoje sile i ipak su nekako pozvani kao vodeći deo snaga KFOR. Dakle nije isto, ali je slično. Ako ni ovoliko ne primećuješ stvarno je šteta gubiti vreme na tebe.

  • Znalac says:

   Sa obzirom da nas Rusi naoruzavaju i stavili pod njihovu zastitu jer nas jedva ima 6 miliona ima mnogo. Nije potreban intelulac da ovo svati. Da ne pomenem iste veri. krvi i jezicnog bloka!!!

 2. M says:

  Znači,poslali su više od jednog vojnog vozila da zaustavi veliku kolonu ruskih vojnih vozila koji su prije par dana po riječima komentatora ovdje,zaledila strahom jedno USA vojno vozilo na prvom kontrolnom pultu!Ovaj puta je zato USA vjerovatno poslala dva svoja vojna vozila!Očito dosta!Jer avioni im dojuri začas,i ispeglani cijelu rusku vojnu kolonu u roku keks!Kao što su ispeglati i ruske plaćenike prije cca 1 godinu dana!Zato jer USA ima na Blistoku cijelu jednu kompletnu armiju pa to može,a Rusi imaju samo jadan manji i nekompletni vojni kontingent!Ali,Rusima je to taman optimalno za sada,jer ako krene jači sukob s USA tamo,onda će ih Rusi jednostavno A-spržiti,nisu valjda glupi da na Blistoku protiv USA-Zapada ratuju konvencionalno!?!

  • Rusofil says:

   Nauci srbski pa onda ovdje pisi sta ima da kazes, huljo zapadnjacka.

  • Milan says:

   Na nivou si smutljivih zapadnih medija, ili baš ti odgovara da pomešaš babe i žabe. Al Maliki je istočnije i bliže granici sa Irakom. Veliki ruski konvoj kog si se setio je kod grada Kamišli, a on je oko 70-80 km zapadnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *