НАПЕТО КОД КУБЕ: Амерички разарач налетео на руску флоту! (ВИДЕО)

NAPETO KOD KUBE: Američki razarač naleteo na rusku flotu! (VIDEO)

25 juna 2019

Odred brodova Severne flote na čelu sa fregatom „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Severne flote Vadim Serga.

Kako se navodi u saopštenju, planiran je dolazak opunomoćenog ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova na fregatu „Admiral Gorškov“, kao i poseta predstavnika komande Oružanih snaga Kube.Ističe se da je odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. februara iz Severomorska. Od početka putovanja, brodovi su prešli oko 28 hiljada nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS „Džejson Danam“.

Saopšteno je da su ruski moreplovci tokom plovidbe posetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Ćingdao zbog učešća u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Odred je majske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Tihi okean, presekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošle sedmice odred je prešao Panamski kanal i uplovio u Karipsko more.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Maximus Decimus says:

    Sta je sporno? Do Americke obale je samo 150 km? Sta je trebalo Anerikanci da rade? Ovi nista,ni oni nista:)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *