НАПЕТО НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ! АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ УПОЗОРАВА РУСЕ: Арктик није само ваш!

НАПЕТО НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ! АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ УПОЗОРАВА РУСЕ: Арктик није само ваш!

22 фебруара 2019

САД сматра да Арктик треба да остане слободан и отворен простор, без обзира на то што га Русија сматра својом територијом, изразио је мишљење адмирал Џејмс Фогто, командант Ратне морнарице САД у Европи и Африци.

Фогто,чије речи наводи лист Washington Examiner,  нагласио је да Вашингтон примећује „значајну активност“ Пекинга и Москве у региону Арктика. Он је скренуо пажњу на то да „Руси сматрају Арктик својом територијом“.„У ствари, то је међународна територија“, нагласио је адмирал, додавши да су због тога САД заинтересоване да регион остане слободна и отворена територија.

У новембру 2018. године представник Комитета начелника штаба Оружаних снага САД генерал Џозеф Данфорд је изјавио о проширењу руског војног утицаја на Арктику. По његовим речима, у Вашингтону не искључују могућност могућност претварања у будућности тог региона у зону конфликта.

Русија редовно одбацује тврдње западних политичара о проширењу војног присуства у другим регионима и о било каквим акцијама, наводно, усмерених на кршење међународног права.

(Pravda)

KOMENTARI5 коментара

 1. padre says:

  Što je moje je, a što nije, to je od svih!

 2. padre says:

  Da popravim, što je moje, moje je i tako dalje!

 3. milorad2 says:

  ko zaabode zastavicu njegovoje, bar su to pravila biila dok je stvaran anglosaksonska kolonijalna imperija:)Sad bi da menjaju pravila jer NE MOGU DA ZABODU ZASTAVICU, RUSI SU VEĆ TAMO:) A TO ZNAČI DA ĆE IM POLOMITI ZASTAVU O GLAVU:)

 4. Velika Metla says:

  Па ајде наци-америкењци чик узмите то шта је "ваше"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u