НАПЕТО НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ! АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ УПОЗОРАВА РУСЕ: Арктик није само ваш!

NAPETO NA SEVERNOM POLU! AMERIČKI ADMIRAL UPOZORAVA RUSE: Arktik nije samo vaš!

22 februara 2019

SAD smatra da Arktik treba da ostane slobodan i otvoren prostor, bez obzira na to što ga Rusija smatra svojom teritorijom, izrazio je mišljenje admiral Džejms Fogto, komandant Ratne mornarice SAD u Evropi i Africi.

Fogto,čije reči navodi list Washington Examiner,  naglasio je da Vašington primećuje „značajnu aktivnost“ Pekinga i Moskve u regionu Arktika. On je skrenuo pažnju na to da „Rusi smatraju Arktik svojom teritorijom“.„U stvari, to je međunarodna teritorija“, naglasio je admiral, dodavši da su zbog toga SAD zainteresovane da region ostane slobodna i otvorena teritorija.

U novembru 2018. godine predstavnik Komiteta načelnika štaba Oružanih snaga SAD general Džozef Danford je izjavio o proširenju ruskog vojnog uticaja na Arktiku. Po njegovim rečima, u Vašingtonu ne isključuju mogućnost mogućnost pretvaranja u budućnosti tog regiona u zonu konflikta.

Rusija redovno odbacuje tvrdnje zapadnih političara o proširenju vojnog prisustva u drugim regionima i o bilo kakvim akcijama, navodno, usmerenih na kršenje međunarodnog prava.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. padre says:

  Što je moje je, a što nije, to je od svih!

 2. padre says:

  Da popravim, što je moje, moje je i tako dalje!

 3. padre says:

  A Mesec je vaš?

 4. milorad2 says:

  ko zaabode zastavicu njegovoje, bar su to pravila biila dok je stvaran anglosaksonska kolonijalna imperija:)Sad bi da menjaju pravila jer NE MOGU DA ZABODU ZASTAVICU, RUSI SU VEĆ TAMO:) A TO ZNAČI DA ĆE IM POLOMITI ZASTAVU O GLAVU:)

 5. Velika Metla says:

  Pa ajde naci-amerikenjci čik uzmite to šta je "vaše"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *