НАПЕТО У БОСТОНУ: Десничари најавили марш, левица већ кренула у контрамитинг! (ВИДЕО)

NAPETO U BOSTONU: Desničari najavili marš, levica već krenula u kontramiting! (VIDEO)

20 avgusta 2017

Hiljade levičara i antirasista okupilo se danas u centru Bostona protestujući protiv unapred zakazanog desničarskog skupa za „Slobodu govora”, nedelju dana nakon rasističkog nasilja u Virdžiniji.

Organizator desničarskog skupa – Bostonska koalicija za slobodu govora – kaže da je pozvala „libertarijance, konzervativce, tradicionaliste, klasične liberale, Trampove pristalice i sve koji koriste svoje pravo na slobodu govora”.

Oni tvrde da na mitingu neće dati povod za rasizam ili netrpeljivost.

Skup u Bostonu planiran je pre prošlonedeljnog nasilja u Šarlotsvilu.

Sa druge strane, kontramiting organizuje koalicija uglavnom levičarskih grupa, aktivista, kao i članova pokreta „Životi crnaca su važni”, koji finansira Džordž Soroš.

Oni nose levičarska obeležja i slogane poput „Ne Trampu“, „Ne KKK“ (Kju Kluks klan), „Ne rasističkoj Americi“, a uzvikuju i antinacističke i levičarske parole.

Raspoređeno je oko 500 policajaca, neki u uniformi, neki u civilu, kako bi razdvojili grupe demonstranata.

Gradonačelnik Bostona Marti Volš (demokrata) i guverner Masačusetsa Čarli Bejker (republikanac) upozorili su da se neće tolerisati ekstremistički nemiri u tom gradu koji važi za kolevku američke slobode.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Jevrejin Soroš želi da bela rasa nestane. A mi mislili da je samo protiv Srba. Ne bogami, on radi tačno kako Talmud nalaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *