НАПЕТОСТ: Руски бомбардери близу Ирске

NAPETOST: Ruski bombarderi blizu Irske

4 marta 2015

Tupolev-Tu-9544Zbog upada ruskih bombardera u vazdušni prostor pod kontrolom Irske dva putnička aviona morala su da skrenu s kursa ili da odlože let.

List Irish Egzeminer prenosi da su dva bombardera Tu-95 letela 40 kilometara od obale Irske i da su preleteli kroz linije civilnog aviosaobraćaja 18. februara, zbog čega su letovi sa stotinama putnika morali da budu ili preusmereni ili odloženi.

Veruje se da se incident dogodio u isto vreme kada su avioni Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva presreli dva ruska vojna aviona blizu britanske obale i pratila ih dok nisu napustili interesno područje Ujedinjenog Kraljevstva.

Irski dnevnik sada otkriva da su bombarderi Tu-95 ušli i u irski vazdušni prostor skriveni – sa isključenim transponderima, uređajima koji radi identifikacije emituju podatke o registarskoj oznaci i kursu aviona, što kontrolori aviosaobraćaja vide na radarskom ekranu.

Dnevnik otkriva i da je ruski upad poremetio komercijalni aviosaobraćaj pre no što su bombarderi „ispraćeni“ u međunarodni vazdušni prostor.

KOMENTARI3 komentara

  1. milan says:

    Je.e lud naivnog. Kako sad isključio transpondere nemože g ase pratiti ali s eisključuju putnički avioni iz saobračaja! Koga vi to jebe.e u mozak? Ispada da su to na radaru kontrole leta bili NFO!

  2. Lajla says:

    @milane jebe lud zbunjenog,misle,vredaju inteligenciju,Misle da su Srbi nepismeni.

  3. z-i says:

    to smislja bagra plan,ako bi se usudili(da imaju samo m*da) da napadnu ruse da imaju zasto prema narodu sveta da se svet ne digne protiv njih, isto ko i do sada sto su jenki radili pre napada na te zemlje.Sami srusili bliznakinje da napadnu zbog osama bin laden (po slikama OBAMA sa bradom)Pakistan,Avganistan i gde sve.Ali to su Rusi nisu male zemlje zajebancije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *