Naplaćuju ulaz u Petrovu crkvu u Starom Rasu

Naplaćuju ulaz u Petrovu crkvu u Starom Rasu

4 jula 2013

petrova_crkva-nekropolaTek što smo objavili da Šiptari svojataju Svetosavsku baštinu na KiM, dobili smo novu informaciju o udaru na Svetosavsko nasleđe, ali ovaj put ne od Šiptara. Naime, saznali smo da se od skoro naplaćuje ulaz u Petrovu crkvu u Starom Rasu!! To je crkva u kojoj su kršteni Sveti Sava i Sveti Simeon. Tarifa je za nas Srbe 0,5 evra, a za strance 1 evro. Provereni izvor je potvrdio da o ovome postoji zvanična naredba i akt uzuzrpatora trona eparhije raško-prizrenske i oceubice Teodosija.

Ovako nešto je potpuno strano crkvenom predanju i našoj Svetosavskoj narodnoj tradiciji. Potreba za materijalnim uređenjem i održavanjem ove veoma istorijski važne bogomolje za naš narod nikako ne opravdava ovu skandaloznu odluku uzurpirane eparhije. Postoje državne institucije, prilozi vernika, razne ekonomske aktivnosti crkve, ali nikako naplaćivanje ulaza!

Izgleda da je uzurpiranoj eparhijskoj vlasti malo para od prištinskih separatista, Vlade Republike Srbije, EU, NATO-a, Rusije i Amerike pa su naumili da oglobe i osiromašeni srpski narod i inostrane poklonike. Jadno, bedno i užasno!

Retki su oni koji uđu u crkvu da ne ostave prilog za zdravlje i spasenje, ali to nije dovoljno apetitu nove, nekanonske vlasti u raško-prizrenskoj eparhiji, ipak što je sigurno, sigurno je – prvo plati, pa možeš ući u crkvu.

(Srbi na Okup)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodan says:

    Ovo je najveća bruka u istoriji Pravoslavlja na ovim prostorima.Da su APOSTOLI PETAR I PAVLE MOGLI NASLUTITI DA ĆE NEKOLIKO VEKOVA KASNIJE NEVERNICI (KOJI SEBE NAZIVAJU HRIŠĆANIMA )NAPLAĆIVATI ULAZ U JEDNU OD NAJSTARIJIH CRKAVA NA BALKANU SIGURNO BI JE SPALILI DO TEMELJA. Ovi jeretici izgleda da zaboravljaju da ono "što si zabadava dobio zabadava i daj" izgovoreno od našeg Gospoda Isusa Hrista sveta zakletva za sve njegove učenike....Izgleda da su OVI UČENICI PRESKOČILI TAJ ČAS.......SRAMOTA........ Prevelike emocije u ovome trenutku preovladavaju...Pozivam sve one koji su Hrišćani i oni koji to nisu neka prenose što dalje ovu sramotu........Ja mislim da ovo nema ni u jednoj Crkvi ,Đžamiji,Sinangogi,...........Pa se onda pitamo što se mi ne okupljamo oko Crkve kao Muslimani oko Đžamija.........zašto mi ne posećujemo bogosluženje..u crvama......trebate spremiti 0,5eura da bi ušli u hram.Za strance je 1 euro. Pozivam sve pravoslavce da od današnjeg dana ...KADA VAM JANIČARI DOĐU U DOM DA SVETE VODICU NAPLATITE IM ULAZ 200 DINARA. KADA DOĐU NA GROBLJA DA SVETE VODICU ZATVORIMO IM GROBLJA ......JER NISU DOSTOJNI NI JEDNE VAŠE MINUTE.......... IZDALI SU GOSPODA NAŠEGA....IZDALI SU SVOJ NAROD...............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *