НАПОКОН: Америка и Русија се уједињују против Исламске државе!

NAPOKON: Amerika i Rusija se ujedinjuju protiv Islamske države!

16 novembra 2015

PUTIN-OBAMA-650x401Lideri vodećih svetskih sila Amerike i Rusije, Barak Obama i Vladimir Putin, pred početak susreta G20 u Turskoj osudili su terorističke napade u Parizu i poručili da je potrebno da ceo svet krene u borbu protiv terorizma jer ID ima izopačenu ideologiju.

Oni su održali i izdvojen sastanak, gde nije bilo moguće čuti njihov razgovor dok su se naginjali jedan prema drugom.

– Svi savršeno razumemo da su odgovor na terorističke pretnje i pomaganje milionima koji su izgubili domove mogući samo uz napore cele svetske zajednice. Svi smo videli strahotu koja se dogodila u Parizu – rekao je Putin tokom neformalnog sastanka lidera zemalja BRIKS na marginama susreta G20 u Turskoj, dodajući da se zalaže za zajedničku borbu protiv terorista.

– Amerika će udvostručiti napore da porazi Islamsku državu i Siriji donese mir – rekao je Obama, koji je ponovio da je napad u Parizu bio udar na ceo civilizovani svet i dodao:

– Nebo je zacrnjeno u Parizu. Udvostručićemo napore da zajedno s ostalim članovima koalicije eliminišemo ekstremiste kao snagu koja uzrokuje toliko boli i patnje ljudima u Ankari, Parizu i drugde na svetu.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk naglasio je da je preko potrebno preseći tokove finansiranja ID i predočio da je za nanošenje poraza toj ekstremističkoj formaciji nužno angažovati kopnene vojne snage u Siriji.

– ID je istinski neprijatelj slobodnog sveta, a ne umerena sirijska opozicija – rekao je.

Analitičar Dragomir Anđelković rekao je da postoje šanse da se Zapad i Rusija udruže.

– Rusija je svojim korakom da se pozicionira u Siriji dovela i Ameriku pred svršen čin. Drugo, Amerika možda još ne bi želela da pravi dogovor s Rusijom, ali pod pritiskom evropskog javnog mnjenja verovatno će morati – rekao je Anđelković. On je napomenuo da se tek sada povećavaju šanse da dođe do održivog sporazuma.

(Kurir)

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran says:

    "Analitičar Dragomir Anđelković rekao je da postoje šanse da se Zapad i Rusija udruže" ,,,,,,,,,bolje da taj analiticar promijeni profesiju ,,nije sve za svakoga

  2. Za Srbiju says:

    Niko ne pomenu Ruski avion pun civila??? Što ga Putin ne upita za njegove saveznike u Ukrajini i genocidne akcije protiv ruskog stanovništva tamo? Putine, Putine, dok ne počne Rusija da ceni svoje žrtve, neće ni ostatak sveta. I mi pravimo istu grešku. Jer zapad nikada neće pisati o svojim zločinima i genocidima. Zato moramo mi i Rusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *