НАПОКОН – ОГЛАСИО СЕ И БРАТИСЛАВ ДИКИЋ! Открио и најситније детаље у вези хапшења!

NAPOKON – OGLASIO SE I BRATISLAV DIKIĆ! Otkrio i najsitnije detalje u vezi hapšenja!

24 oktobra 2016

dikic-z787

Savjet za građansku kontrolu rada policije objavio je izvještaj o posjeti pritvorenim licima u ZIKS-u, koja su dan uoči nedavno održanih izbora u CG optuženi da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. U ivještaju Savjeta, u kojem se kaže da je posjetu izvršio predsjednik mr Aleksandar Saša Zeković, dati su navodi Bratislava Dikića, bivšeg šefa Žandarmerije Srbije da mu je policijski saradnik podmetnuo ključeve i telefon neposredno prije hapšenja.

Taj telefon je, prema navodima Dikića, dobio ispred “Delta sitija“ neposredno pred hapšenje, a ključeve je u auto ubacio policijski saradnik prilikom napuštanja motornog vozila, nakog nega je uslijedilo hapšenje.

“Poziv da popijemo rakiju u kuću nisam prihvatio i tako verovatno izbegao mogućnost da budem uhapšen u objektu u kojem je dopremljeno oružje”, kaže Dikić i ističe da je od prvog trenutka insistirao da se uradi detaljan telefonski listing i da mu se omogući poligrafsko testiranje.

On je takođe kazao da je protiv četničkih grupacija a “kamoli da se dovodi u vezu sa njima”. Pojasnio je i da mu je prilikom lišavanja slobode, pošto je vezan, službenik u civilu, oko 52-3 godine, sijede kose, visine 1,85/-90, navodno više puta rekao: “Hoćeš li da te zalijepim?!”

Kaže da mu nisu saopštena prava i da zato nije potpisao dokument koji se na to odnosi.

Dodatno, tvrdi da mu se u istražnom zatvoru ne mogu osigurati uslovi adekvatni njegovom zdravstvenom stanju. Predstavniku Savjeta je saopštio da je osoba sa invaliditetom i da boluje od karcinoma.

OPTUŽENE TUKLI PIŠTOLJIMA I PENDRECIMA

U izvještaju Savjeta za građansku kontrolu policije navedeni su razgovori sa optuženim licima koja svjedoče o svirepom ponašanju pripadnika policije prema zatvorenicima.

Skandalozan i, zašto ne kazati – nemoralan odnos crnogorske policije opisali su u razgovoru sa Zečevićem lica čije riječi navodimo u nastavku, prema izvještaju Savjeta za građansku kontrolu policije.

N. Đ. (1982) iz Šapca, rukovalac građevinskih mašina, ističe da nije pružao otpor pri lišavanju slobode ali ga je policajac udario nekoliko puta, po leđima, dok je stajao okrenut glavom ka zidu. Ističe da ne želi da to prijavljuje jer razumije da policija treba biti gruba
prema onima za koje misle da su teroristi.

“Verovatno su imali dojavu da smo naoružani do zuba i bili su grubi. Posle, kad su videli da smo bezopasni, bili su ljubazni i korektni”.

M. A. (1990), iz Šapca, poljoprivrednik i taksi vozač kaže da je policija pri upadu u sobu u motelu “Venecija” bila gruba.

“Naredili su da stojim uza zid. Počeo sam da drhtim jer ne mogu puno da stojim na nogama. Policijac mi je tada prišao i rekao ‘Šta drhtiš, pi*kice, uplašio si se, a?’ Tada me je udario nekoliko puta čizmom u koleno i po listu gde imam tetovažu kao i pesnicom u leđa. Zabolelo me je i skoro da sam pao”, kazao je ovaj pritvorenik predstavniku Savjeta za građansku kontrolu policije.

“Inspektor u civilu je bio ljubazan. Doneo mi je patike da obujem jer sam mu prethodno objasnio ko je su moje. Patike su, to se sećam, ne znam kako i zašto, bile ispljuvane.

I. M. (1980), iz Šapca, građevinski radnik, nema ličnih primjedbi na postupanje policije ali je “čuo udarce kada su policijaci udarali druge u sobi”. Kaže da je napeta atmosfera trajala nekoliko minuta i da je popustila pošto je policija izvršila pretres sobe.

A. Č. (1983) iz Šapca, vozač saniteta u Opštoj bolnici, ističe da je u Crnu Goru došao iz vjerskih razloga. Slobode je lišen u motelu “Venecija”.

“Upala je policija, tražila je oružje. Neke od nas su bacili na pod i vezali. Pre nego sam vezan udarili su me pendrekom po leđima. Nisam pružao otpor. Samo smo odgovarali na njihova pitanja. Policajac koji je stajao iznad mene udario me je pištoljem u lice.” (pokazuje lijevu jagodicu). Predstavniku Savjeta za građansku kontrolu policije je saopštio da štrajkuje glađu i da je odbio infuziju.

S. Ć. (1979), iz Šapca, muzičar – gitarista, lišen je slobode u motelu “Venecija”.

„Pritisli su me (policija) uz zid i vezali ruke. Vikali su ‘Gde je oružje, gde je oružje?!’ i “Zapamtićete vi Crnu Goru!”. Ne znam čime, nisam smeo da gledam sem u zid, ali udarili su me nekoliko puta, mislim ukupno tri, po glavi. Momka pored mene, Miloša Aćimovića, maltretirali su zbog tetovaže. Udarali su ga. Čuo sma i druge udarce i jauke. Kada su pretresli naše stvari i sobu potpuno su se promenili. Šalili su se sa nama. Mom bratu od ujaka Ivici su rekli: ‘Ivice, sad će ti doći Marica’.” Ističe da je prvu izjavu dao bez prisustva advokata i da je rekao da nema novaca da ga plati.

P. A. (1977) iz Šapca, keramičar, pri lišavanju slobode spavao je u sobi, sa još tri cimera, u motelu “Venecija”.

“Vikali su: ‘Gde je oružje?!’ i bili su grubi ali čim su videli da nema ništa popustili su i bili dobri prema nama. Sve vreme nakon toga bili su korektni. Nisam pružao nikakav otpor. Kad su upali okrenuli su me licem ka podu, vezali.Tada me je neki policijac pritisnuo čizmom ili kolenom na desnoj strani leđa. Osećao sam pritisak na rebra. Odgovorio sam da nemam oružje. Udarili su me u glavu pištoljem najmanje četiri puta. Nisam se protivio udarcima već sam bio miran i odgovarao na pitanja. Tužiocu sam se požalio i odmah je naredio da me odvedu u Urgentni centar. Imao sam oguljotine po licu i nosu. Lekaru sam odgovorio na sva pitanja u vezi povreda. Uneo je to u izveštaj.“

KOMENTARI12 komentara

 1. obren says:

  Dali neko posten misli da ovom kursadzija iz Vucitrna bi neko poturio kljuceve da je sedeo kuci.Ovaj doktor nauka Tomin i Slinin kolega nekog pravi ludim, Stampa Srbije vise nepise da je jadan Dikic posao kod Kostunicinog tasta Amfilohija da se izleci. Sad bolestan a pre neki dan pustio link na YOUTUBE kako iz bendza dize 150kg toliko o penzioneru Dikicu VIDIM STAMPA KO ZA DJINDJICA posalje Udba tekst HR nacionalu a on objavi i svi na naslovnoj KAKO KAZE HR NACIONAL PA BLA BLA a sada informer pa sve novine citiraju VIDIM OKLEN VETAR DUVA, Master vojvoda Toma vec najavio pre izbora AKO POBEDE RUSOFILI U CG NECE BITI GRANICA PA CE PUTIN BLA BLA isto je master najavio smrt Djindjicu rekavsi I TITO JE PRED SMRT HRAMO, Vidim prof dr, a mozda od nocas i akasemik Slina NEZNA KO MIU NA 430 METARA OD KANCELARIJE RUSI BEOGRAD I BEZI NA BULDOZERIMA I ROVOKOPACIMA A ZNA STA CRNA GORA NEZNA O DRZAVNOM UDARU STRASNO STRASNO

  • rale says:

   Šta bre lupetaš osredotoči se na tekst.

 2. Ivan Grozni says:

  Ne ulazim sta se iza ovoga krije. Ako je Dikovic hteo da nanese stetu Djukanovicu,poveo je pogresnu druzinu. Poljoprivrednike,keramicare,taksiste...Ako nije imao te namere, mora da se zamerio nekom iz CG kad je bio zandar. Mafija ne oprasta.Prema tome; Kako god pogledas sranje na sve strane.

 3. Trifun says:

  Sve najobicniji dogovoreni teatar! Opozicija dobila VECINU GLASOVA, kad je Don vidio koliko je sveta izaslo i kako brojke stoje, plan B je proradio.

 4. Maksa says:

  Vrsni i obuceni teroristi, odmah se vidi. Vise ce ova zezancija biti stetna Crnogorcima koji rade i posluju po Srbiji, vreme im je da pakuju kofere.

  • Lajla says:

   Crnogorci izgleda ce biti selidbi u domovinu,no ne se sekirati ovo je vek izbeglica.

 5. Dragan says:

  Ti majmune nemaš pojma ko je Dikić pa nešto mlatiš.Da je bolestan od kancera toje Tačno.A da kojim slučajem nije i da je imao takvu nameru kakvu mu stavljaju na teret To bi bez problema završio.

 6. Vladek says:

  Dikiću tiko se Srbe na barikadama i lomio glasačke kutije na šiptarskim izborima,šta si ti bolji od turčina mila džukelanovića.

  • Vladek says:

   Tuko si Srbe na barikadama dikiću

 7. Kosmet je Srbija, Krim Rusija says:

  Pasce to pseto i lopuza od coveka kad tad! Sta on misli da lazima i mrznjom koju prema Srbima ne krije, namesti neduzne da su teroristi. Gad nad gadovima. Sram bre da vas bude, svi vi milogorci trebate zavrsiti u LUDNICU, jer pameti vam i te kako nedostaje, znate za pistolje, pesnice i pendreke. Zato se taj monstrum i LAZOV toliko i zadrzao na vlasti!

 8. Crnogorac says:

  Sve dogovorili Vučić, Dinkić i Rama

 9. Don says:

  Sta je sa ,,Zavetnicima"?Gde su? Dikic ih je vodio na demonstracije u Beograd.Tako je bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *