НАПОКОН СВЕ ОТКРИВЕНО: Ево шта је Милошевић понудио Мадлен Олбрајт пред бомбардовање!

NAPOKON SVE OTKRIVENO: Evo šta je Milošević ponudio Madlen Olbrajt pred bombardovanje!

2 avgusta 2018

Slobodan Milošević predložio je Amerikancima da SR Jugoslavija uđe u NATO pokušavajući na taj način da sačuva Kosovo i izbegne bombardovanje, otkriva srpski šef diplomatije.

Predlog tadašnjeg predsednika, međutim, glatko je tada odbila siva eminencija Stejt departmenta državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt. Usledili su konferencija u Rambujeu, ultimatumi koje nismo mogli da prihvatimo i NATO agresija.Dačić koji je u to vreme bio portparol SPS i blizak saradnik Slobodana Miloševića, navodi da se sve dešavalo krajem 1998. godine i početkom 1999, pre konferencije u Rambujeu, ali i tokom tog skupa.

– Milošević i Milan Milutinović pitali su direktno Amerikance šta treba da se uradi da ne bi bilo bombardovanja uz predlog da uđemo u NATO, ako treba. Madlen Olbrajt je to odbila, jer je cilj bio da u Rambujeu pregovori propadnu i da dođe do bombardovanja i zauzimanja Kosova – objašnjava Dačić.

Istu priču potvrđuje drugi visoki funkcioner Miloševićevog režima, od kojih su samo neki prisustvovali ovim ponudama. Tako bivši jugoslovenski premijer Momir Bulatović kaže da o tome postoji zvanični dopis.

– To je Milan Milutinović predložio Madlen Olbrajt. Na tom sastanku pred Rambuje, kad joj je Milutinović rekao da je Srbija spremna da uđe u NATO, onda se prvo maltene onesvestila, jer nije verovala šta joj nudimo. Onda se vratila i rekla: „Ne, to nije opcija“.

Čim se vratio iz Haga 2010. godine, nekadašnji predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova Milan Milutinović rekao je za RTS da se sa tadašnjom sekretarkom SAD Madlen Olbrajt sreo četiri puta. Prema saznanjima nekadašnjeg potpredsednika Savezne vlade Nikole Šainovića, nije uspeo ni pokušaj da se opcija ulaska Srbije u NATO progura preko tadašnjeg specijalnog predstavnika SAD za Kosovo Kristofera Hila.

– Milošević je ponudio da Srbija, odnosno Jugoslavija, uđe u NATO, a da zauzvrat sačuva teritorijalni itegritet. Tačnije da Kosovo dobije maksimalnu autonomiju. Ponudili smo to preko Kistrofera Hila još u leto 1998. godine. U haškoj dokumentaciji postoji snimljen odgovor Hila Milutinoviću: „Gospodine Milutinoviću, to nije tema. Voz je već pošao sa stanice, ne možete da uskačete nakrivini“. Taj razgovor je ponovljen u Rambujeu, ali smo dobili isti odgovor.

(Republika)

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Svako ko travu ne pase zna da se bombardovanje MORALO desiti! Ne zato što je poenta u bombardovanju Srbije,nego iz prostog razloga što su hteli da provere kako bi MZ reagovala! MZ nije reagovala,osim nešto malo verbalno,i onda je nastupilo bombardovanje Iraka,Avganistana,Libije.........,i niko nije ni A rekao!

 2. Milica says:

  Ne bi nam ni članstvo u NATO alijansi pomoglo da sačuvamo teritorijalno celu S.R. Jugoslaviju tj. Srbiju zajedno sa KIM. To bi bilo samo neko kupovanje vremena. Amerika je poznata po tome što ume da odustane i od onog što je sama potpisala, ali i za kreiranje i realizaciju tako nečeg treba joj vreme. Eventualni pristanak na ovakav predlog samo bi joj zakomplikovao situaciju i produžio ostvarenje ranije zacrtanih ciljeva. Da bi uspostavili potpunu NATO dominaciju na Balkanu ne treba im ni slučajno država veličine SR Jugoslavije, a ni veličine Republike Srbije. To mora biti i po veličini teritorije i po ljudskom potencijalu marionetska državica manja naprimer od Republike Hrvatske. Znači da tada te 1998 godine i ko zna od kada bila je u američkom planu ne samo nezavisno Kosovo nego i dalje raspadanje SR Jugoslavije , a s druge strane rast Velike Albanije. Zato nije mogla da ostane teritorijalno cela Srbija, nego "voz koji je već krenuo sa stanice" imao je zadatak da odnese KIM najpre u nezavisnost, a moguće je u sledećem koraku u Albaniju.

 3. Milica says:

  Crna Gora računa da će ulaskom u NATO alijansu sačuvati svoje granice, medjutim Tramp se već izjasnio da Crnu Goru naprimer neće čuvati od napada Srbije, a što se izuzetni šoumen tada nije izjasnio da li će sačuvati Crnu Goru od napada iz Albanije??? Turska je još od 1952 godine članica NATO Alijanse, i to veoma značajna jer po procenama druga je po snazi, pa su ipak bez obzira na to isplanirali i komadanje teritorije Turske u nizu sa drugim bliskoistočnim zemljama. Pokušaj državnog udara u Turskoj iz 2016 godine bio je u vezi i sa tim ciljem.

 4. STEVAN says:

  Koja laz Milosevic to nije mogao traziti od Amerike sve i da je hteo.Milosevic je bio Ruski igrac.Kad kazem Ruski ne mislim Jelcinov.Vec igrac Ruske duboke drzave koja sustinski vlada Rusijom.Milosevic ako se secate izbacio je iz kancelarije.Americkog ambasadora Cimermana.Bas kad je Amerika Milosevicu nudila sporazum.Da naj veci deo Jugoslavije udje u EZ i NATO.Po tom planu Amerikanci su nudili ulazak u EZ i NATO.Za Srbiju BiH Crnu Goru Makedoniju i delove Hrvatske naseljene Srbima.Milosevic je to odbio jos 1991.Prema tome nije mi jasno ko potura ove lazi da je Milisevic trazio da udjemo u NATO.Ali eto zli Amerikanci nas nisu hteli primiti.Amerikanci su nas hteli primiti u NATO i 1991 i danas 2018 zele da nas prime.Stvar je u tome da Moskva koci svaku integraciju Srbije u zapadne tokove.Milosevic je bio Ruska marioneta koja je izvrsavala naredbe.I Tudjman je bio Ruska marioneta ali na drugacij perfidniji nacin.U sustini njih dvojica su sinivi Ruske duboke drzave da ne kazem Kominterne.

  • RASPUCHIN says:

   A u kom je to filmu bilo i u kojem je bioskopu igrao taj film?

 5. Bogomir says:

  Drugim recima sa zapadom se ne pregovara, samo sto pravoslavni yugosloveni to nikako nemogu pojmiti sa njihovim izopacenim YU mozgovima. Radi se ono sto se MORA!

 6. dr. Muhamed Tuđman says:

  Šta god da je ponudio oni ne bi odustali od napada na Srbiju jer SAD je nacističko-revizionistička država. Sadašnji položaj SAD-a je kao nemački '42.

 7. gargamel says:

  E moji Srbi, ko ce vama valjati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *