НАПОЛЕОНОВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРУЈЕ: Свет ће задрхтати када се КИНА ПРОБУДИ

NAPOLEONOVO PROROČANSTVO SE OSTVARUJE: Svet će zadrhtati kada se KINA PROBUDI

13 aprila 2023

Događaji na međunarodnoj sceni pokazali su da pretpostavke Napoleona Bonaparte o budućnosti Kine postepeno postaju stvarnost.

Ovaj zaključak izneli su novinari turskog lista Yeni Çağ. Autori članka su detaljno govorili o neobičnom predviđanju francuskog cara a takođe su objasnili zašto je Kina u stanju da radikalno promeni odnos snaga u svetu.Posmatrači Yeni Çağ podsetili su da su nedavni spoljnopolitički potezi Kine veoma važni za budućnost međunarodnih odnosa. Kineske vlasti zapravo sprovode efikasnu kampanju, povećavajući sopstveni autoritet u svetu.

Zbližavanje sa Rusijom, kao i diplomatske inicijative na Bliskom istoku, omogućavaju Pekingu da stekne najvažniju prednost, postajući glavni konkurent Sjedinjenim Državama za dominantnu ulogu na svetskoj sceni.

Novinari su podsetili da je ranije Napoleon Bonaparta napravio neobično proročanstvo o Kini, koje već počinje da se ostvaruje u naše vreme. On je sugerisao da Evropa ne treba da potcenjuje spoljnopolitičke sposobnosti Pekinga. Po rečima francuskog cara, „Kina još spava. A kad se probudi, svet će zadrhtati“.

Situacija koja je nastala na međunarodnoj sceni zapravo potvrđuje predviđanja koja su izrečena pre više od 200 godina.

„Kina je krenula putem ekonomskih reformi. Danas je Kina „radionica sveta“. Prošla je 200-godišnju industrijalizaciju Zapada za 30 godina. Ove mere će povećati geopolitički značaj Evroazije i ukazati na pojavu pomorske sile u regionu koja se takmiči sa Sjedinjenim Državama“, objašnjavaju autori članka.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Beli Orao says:

  Barem Kina da zapadu zavrne šiju i vrijeme je da ih bace na zemlju !

 2. Independent says:

  Zuti cigani su se posle 3000 godina gladi najeli zahvaljujući tome što je Amerika i evropa 1990 sve svoje fabrike preselio kod njih. Sada prete svojim dobrociniteljima. Gadan pokvaren i podmukao narod.

  • milorad5 says:

   Ne bih rekao da su gadni i podmukli,pre bih zaključio da nisu GLUPI.A "dobročinitelji" su dotrčali zbog sumanutih profita preko ledja kineske nezaposlene sirotinje.Nevidjeni uzlet standarda u USA i EU koji je počeo nekako baš pod reganom i pretvorio se u potrošačke bahanalije u americi i EU su direktno povezani sa JAHANJEM na ledjma kineza od strane "dobročinitelja".Čitava gneracija kineza je dobro izraubovana od strane pobesnelih potrošača na zapadu.Milijarda i po kineza je za smešne pare pravila robu koja je išla kod "dobročinitelja",kojima je to bilo smešno jeftino do te mere da nisu hteli ni da peru gaće više.Što da se muči kad su kinske nove u radnji i još oprane toliko jeftine.E a sad će da ostanu na zapadu bez gaća,kinezi su osvojili proizvodnju pokupovali ili krvavo uštedjenim parama napravili fabrike,razvijaju svoje proizvode i brendove i tako glavna prednost zapadne dominacije je otišla u kanal.Zapad se deindustrijalizovao,lagodno se živelo sa malo rada ili BEZ rada,ali sad nema više.Pametni su kinezi,pravi kung-fu zahvat su izveli i može im se,mnogo ih je i drže se zajedno.E sad zapadnjaci se smeju kad nekog zajeb.ali čim neko njih zavrne ili prestigne onda je on gadan pokvaren i podmukao.Ta ajte molim vas gospodine nezavisni, ja sam crko od smeha kako su kinezi pustili zapad da SAM SEBE URNIŠE u LAŽNOM OBILJU koje nije njihovo postignuće,nego kinesko:)Sad će kinezi dobro da žive a zapadnjaci će morati da zasuču rukave za male pare,u odnosu na ono što su navikli to je mala lova,ni tećina dosadašnjeg standarda.I time se spuštaju tamo gde im je i mesto,na nivo svetskog proseka koji je tako nizak upravo zahvaljujući zapadnim potrošačima i nacijama.Kako su birali političare i lidere kako su ćutali i u živali do sad, i kako ih je boleo K.za treći svet,tako će sad i da žive.A moglo je bolje,nije da nije,ali sad je kasno.Svima nama koje su raubovali nemci ameri i ostali "know-how" hohštapleri će bre da svane kad ovi sa zapada bave kašiku ekonomski glednano.Stalno ponavaljam nemačka nije daleko,a u lažnoj priči "slobodnog protoka robe i kapitala" u koju se zapad tako kune već 50 god.nemac ne bi mogao da im veći standard od prosečnog srbina,eventualno najviše za 20%. Ali nemac ima prosečnu platu 3x veću od istog radnog mesta u istoj firmi sa istim prizvodnim programom,mašinama,organizacijom i kvalitetom u srbiji,tu ne ko KRADE DRUŽE. A kinezi su svoje odrobijali i neće više da puštaju lešinare da ih čerupaju:),to je ceo problem:)Izgleda da su mnogi "independeri" na zapadu mislili da će kinezi da im budu ekonomsko roblje još 1000 god.Pa,preračunali su se,nije kina malecka srbija koja može da se bobmarduje onog momenta kad ljudi požele da žive bolje i da spreče da ih više pljačkaju stranci.Iskreno drago mi je zbog kineza da su se izvukli iz ponižavajućeg siromaštva i teške bede,zaslužili su bolji život i standard krvavo je taj narod odradio to zadnjih 50 god.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕 says:

   Nikada ne bih poverovao da ćemo se složiti, al' eto, desi se i to.

  • Zeka says:

   Žuti cigani?! Rasizam i šovinizam postoji još samo kod primitivaca i neprosvećenih. Svojstven je gadnim, pokvarenim i podmuklim ljudima.

 3. Gagi says:

  Zadrhtace svi oni bahati, drski i bezobrazni za koje je zivot u zajednici na ovoj zemaljskoj kugli glupost. Svi oni koji su dovoljni sami sebi i kojima su druga ljudska bica teret i problem za njihov jos bolji i kvalitetniji zivot do u beskraj licnog izivljavanja. Gde je granica ljudske srece, da li je potrebno da se svi na svetu pobiju da bi najzad ti mentalni bolesnici bili srecni. Nekada su u narodu bile "mobe" gde se zajedno radilo i ucvrscivalo zajednistvo naroda, danas su na sceni "siva odela" sa licnim telohraniteljima. Kvalitetna drustvena promena, jel da.

 4. Pingback: NAPOLEONOVO PROROČANSTVO SE OSTVARUJE: Svet će zadrhtati kada se KINA PROBUDI – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *