Направите брзопотезни џем за савршени доручак

Направите брзопотезни џем за савршени доручак

21 маја 2017

Почела је сезона укусног воћа. Прво су нам стигле јагоде, полако зрију и прве трешње, а ускоро ће и цене бити приступачње па ћемо моћи да купујемо „навелико“. Када вам претекне мало више сласног воћа направите брзопотезни џем са којим ћете засладити себи доручак.

Потребно: Воће по жељи (шљиве, јагоде, јабуке, брескве и тд.) мало шећера, мало цимета (по жељи).

Припрема: Очистите воће и поредајте га у дубљу тепсију или шерпу која може да стане у рерну. Затим поспите по врху једну шаку шећера (ако хоћете здравију варијанту, шећер вам и не треба), затим можете да додате мало цимета (ако правите џем од шљива или јабука) па укључите рерну на 150 степени Целзијуса и пустите да се лагано крчка. Ако се сетите повремено промешајте џем. Када достигне жељену густину, преручите га у стерилизоване тегле и оставите да се лагано охлади.

Тегле чувајте у фрижидеру јер џем нема конзерванс ни шећер па може да се брзо поквари ако стоји изван хладног места.

Савет плус: У џем од шљива можете додати и неколико коцки црне чоколаде како би џем добио специјалан укус. У џем од јагода додајте мало млевеног бадема.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u